"Империя на светлината" на носителя на "Оскар" Сам Мендес на "София филм фест"

Статуетката на наградите "Оскар"

"Империя на светлината" на носителя на "Оскар" Сам Мендес ще има премиера на "София филм фест", съобщават от "Арт фест".

Световната премиера на лентата на британския режисьор бе в програмата на Торонто преди няколко месеца. В центъра на историята, продуцирана от Мендес и Пипа Харис по сценарий на режисьора, е една любовна история, която се ражда в романтичното старо кино Empire, в градче на британското крайбрежие през 80-те години на ХХ век, пише БТА.

ЕКИПЪТ

Носителката на "Оскар" Оливия Колман играе главната роля. При безсилието, което изпитва нейната героиня Хилари, тя открива любовта в два пъти по-младия от нея Стивън, с когото заедно се изправят срещу расистките предразсъдъци, присъщи на всяко консервативно общество. Втората основна роля е поверена на 24-годишния Майкъл Уорд. В актьорския екип е още един притежател на "Оскар" - Колин Фърт.

Оператор е Роджър Дийкинс, номиниран 15 пъти за "Оскар" и носител на две статуетки - за "1917" на Сам Мендес и "Блейд Рънър 2049" на Дени Вилньов. Автори на музиката са композиторите Трент Резнър и Атикъс Рос, носители на две награди "Оскар" - за "Социалната мрежа“ и "За душата“.

ОТЗИВИТЕ

"Империя на светлината“ е мил, стоплящ сърцата филм, изпълнен с човечност, но не се стреми да избегне бруталността и расистките настроения, които са владеели улиците", пише Питър Брадшоу в "Гардиън".

"В една епоха, в която най-важно е да предложиш на публиката някакво съдържание, Сам Мендес все още вярва в магията на киното. "Империя на светлината" е доказателството", смята Питър Дебридж, "Варайъти".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене