"Балканджи" и "Орендъ" с концерт на 1 март в София

"Балканджи" и "Орендъ" ще имат концерт на 1 март в Mixtape5 - София, съобщават организаторите от BGTSC.

По думите им за пореден път "Балканджи" ще изнесат концерт по случай един от най-обичаните ни празници. Този път гости на събитието са младежите от "Орендъ" - музикален проект, който цели да пресъздаде български народни песни в метъл вариант.

"Балканджи" българска фолк метъл група, основана през 1999 г. от Николай Баровски (клавир) и Кирил Янев (китари). Идеята за стиловата насоченост и основаването на групата се ражда след дълги експерименти и съвместна работа между двамата в областта на музикален синтез между традиционната рок музика и елементи на българския фолклор, както и други стилови преливания.

В повечето песни на групата присъстват различни традиционни фолклорни инструменти, а ритмите са неравноделни, в типичните за българската фолк музика тактове. Друг често срещан инструмент в песните на "Балканджи" е клавирът. Често употребявани са стари български думи, присъщи за народната музика, които не се употребяват в днешната говорна реч. Всички песни в официалните версии на албумите са изпълнени на български език.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене