"Балканджи" и "Орендъ" с концерт на 1 март в София

"Балканджи" и "Орендъ" ще имат концерт на 1 март в Mixtape5 - София, съобщават организаторите от BGTSC.

По думите им за пореден път "Балканджи" ще изнесат концерт по случай един от най-обичаните ни празници. Този път гости на събитието са младежите от "Орендъ" - музикален проект, който цели да пресъздаде български народни песни в метъл вариант.

"Балканджи" българска фолк метъл група, основана през 1999 г. от Николай Баровски (клавир) и Кирил Янев (китари). Идеята за стиловата насоченост и основаването на групата се ражда след дълги експерименти и съвместна работа между двамата в областта на музикален синтез между традиционната рок музика и елементи на българския фолклор, както и други стилови преливания.

В повечето песни на групата присъстват различни традиционни фолклорни инструменти, а ритмите са неравноделни, в типичните за българската фолк музика тактове. Друг често срещан инструмент в песните на "Балканджи" е клавирът. Често употребявани са стари български думи, присъщи за народната музика, които не се употребяват в днешната говорна реч. Всички песни в официалните версии на албумите са изпълнени на български език.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"

Напишете дума/думи за търсене