Как мемоарите на Хари се отразиха на популярността на кралското семейство

Крал Чарлз, кралицата-консорт Камила, принц Уилям и принцеса Кейт СНИМКА: Инстаграм/Официален профил на кралското семейство

Дали принц Хари е целял да навреди на репутацията на брат си Уилям и съпругата му Кейт с публикуването на мемоарите си "Резервен" ("Spare"). Ако е така, то целта му бе постигната. 

Проучване на Ipsos Mori показва, че популярността на принца и принцесата в Обединеното кралство е спаднала. Уилям е с 8% по-малко популярен, а Кейт - със 7%. 

Същото проучване обаче показва, че популярността на Хари и Меган също е спаднала. Повече от половина Великобритания вече гледа негативно на двойката. 

Хари и Меган, които живеят в САЩ, едва ли се интересуват от мнението на британците. Друго проучване обаче показва, че популярността им в Щатите също е спаднала. През декември, преди да излезе "Резервен", рейтингът на Хари беше +38, а на Меган - +23. Днес Хари получава -7, а Меган -13. Изглежда популярността на херцозите на Съсекс се е сринала след документалния им сериал и мемоарите на Хари, пише "Дейли мейл". 

Меган вече е по-малко харесвана от кралица Камила. Това е опустошително за репутацията й, имайки предвид, че американците канонизират принцеса Даяна и демонизират Камила. 

Принцесата на Уелс, Кейт Мидълтън, е най-популярната кралска особа в САЩ в момента. Съпругът й, Уилям, все е най-популярен във Великобритания. 

Премиерата на мемоарите на принц Хари "Резервен" бе на 10 януари 2023 г. Книгата предизвика фурор в медийните среди, а над 3 млн. екземпляра от нея бяха продадени още през първата седмица. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене