Джейсън Момоа предупреди за опасностите от експлоатацията на океана

Актьорът Джейсън Момоа СНИМКА: инстаграм/xjason.momoa/

Американският актьор Джейсън Момоа, звезда от филма "Аквамен", използва кинофестивала "Сънданс", за да обърне внимание на опасностите, до които води експлоатацията на океана, съобщи Франс прес.

Актьорът, който е от хавайски произход, участва с гласа си в документалния филм "Издигане" (""Deep Rising"). Лентата, която изобличава индустриалците, търсещи редки метали на дъното на океана, е сред най-очакваните продукции на фестивала, предаде БТА.

Поддръжниците на експлоатацията на океанското дъно настояват, че никелът и кобалтът, които се използват в електрическите батерии на автомобилите, могат да спомогнат за ограничаването на фосилните горива.

Защитниците на околната среда обаче, както и учените, се съмняват в това. Рискът при добив на метал от дъното на моретата и океаните може да навреди на екосистемите, които играят роля и в регулацията на климата. Много държави са наложили мораториум върху този добив.

По време на работата ми по този документален филм имаше моменти, в които плачех от емоции, каза Джейсън Момоа пред Франс прес преди световната премиера. Много е важно да използваме възможността да направим нещо добро, добави още актьорът.

Джейсън Момоа е изучавал морска биология по време на университетското си образование и е посланик на ООН за опазването на живота в океана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене