Убийство на монахиня разследват в Сатирата

Около четирите монахини се движи действието в пиесата
Снимка: Антон Даскалов

Четири монахини, заподозрени за загадъчното убийство на сестра Катрин Уелстоун, са обект на разследване от инспектор Джеферсън и неговият помощник сержант Боб. Такъв е сюжетът на новата премиера в Сатиричния театър - "Светици и перверзници".

Йорданка Стефанова, Полин Лалова, Мартин Каров и Албена Павлова разсмиват зрителите
Снимка: Антон Даскалов
Йорданка Стефанова, Полин Лалова, Мартин Каров и Албена Павлова разсмиват зрителите Снимка: Антон Даскалов

Пиесата е една иронична, "свята" и пикантна криминална комедия, в която дори смъртта отстъпва място на смеха.
"Пиесата е испанска и доста съвременна. Това е криминален трилър за едно мистериозно убийство, поднесено по много интересен начин", разказва режисьорът Никола Младенов.

Албена Павлова е в ролята на нямата монахиня, Боян Арсов е помощник на Мартин Каров в разследването
Снимка: Антон Даскалов
Албена Павлова е в ролята на нямата монахиня, Боян Арсов е помощник на Мартин Каров в разследването Снимка: Антон Даскалов

Авторът на "Светици и перверзници" присъства на премиерата в Сатиричния театър и бе много развълнуван да сподели, че много харесал актьорите и играта им. "Вълнуващи са, благодаря им", каза Хосе Варлета. Негова единствена амбиция бе да накара публиката да се смее докрай и разбира се, успя. Хората се заливаха от смях.
"Моята роля е на инспектор Джеферсън - лондонски инспектор, който отива в забутан манастир, в който има останали само четири монахини, една от които е убита. Аз съм този, който разследва убийството и търси кой е убиецът, нещо като сюжет ала Агата Кристи", смее се актьорът Мартин Каров. Талантливият Каров е написал и музиката към спектакъла.


Освен него, в пиесата участват още Йорданка Стефанова, Полин Лалова, Албена Павлова, Ана Вълчанова и Боян Арсов.
"Играя една мъжкарана, но не исках да влизам в клишето, което всички сме виждали в образите на Шекспир, когато жени играят мъже. Исках да съм различна. Дали съм го постигнала, ще видят зрителите", коментира актрисата Ана Вълчанова.
По думите и на режисьора, и на Мартин Каров, екипът е изключително сплотен, а репетециите са преминали в смях и закачки.
"Всички много си помагахме, дори си гледахме репетициите, а това е толкова рядко срещано, актьорите да се сплотяват", допълни Вълчанова.
Според блестящият драматург Богдана Костуркова, пиесата е написана преди три години и носи всички белези на съвременната драматургия и на вълненията на съвременния човек. "Това, в което се убедих на финала е, че никой не е такъв, какъвто си представя, че е, и не е такъв, какъвто се представя пред околните", с усмивка споделя Костуркова.
"Светици и перверзници" можете да гледате в Сатиричния театър на 22, 27 януари и на 8, 24 и 26 февруари.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"

Напишете дума/думи за търсене