Германия още трепери от левачката на Ицо

Световният тим с Христо Стоичков и Петьо Александров в състава триумфира на световното на сняг

Стоичков и Александров разплакаха и Нидерландия

Двама българи са световни шампиони по футбол на мондиала на сняг в швейцарския курорт Ароза!

Христо Стоичков и Петър Александров бяха част от световния отбор, който спечели титлата в люта битка с велики футболни сили като Германия и Нидерландия. Немците още треперят от левачката на Ицо, това става безпощадно ясно цели 29 години след като Камата заби във вратата на Бундестима на първенството в Щатите през 1994 г. Тогава нашите направиха обрат от 0:1, за да спечелят с крайното 2:1 на четвъртфиналите и да се класират на полуфинал, където играхме с Италия. Немците поведоха с 1:0 след точно изпълнена дузпа от Лотар Матеус, но само за да преклонят глава след попадения на Стоичков от фаул и на Лечков с глава след летящ плонж.

Стоичков бележи във вратата на Германия на световното в САЩ '94
Стоичков бележи във вратата на Германия на световното в САЩ '94

На снежното световно в Ароза германците се радваха дори на по-солидна преднина - 2:0. Само че Ицо ги смрази с три попадения и световният отбор спечели с 3:2.

"Един гол на Стоичков, при който той довкара топката във вратата, беше отменен, така и не разбрах причината - разказа пред "България Днес" Петър Александров, който изпрати и ексклузивни снимки специално за читателите на "България Днес".

Христо Стоичков и Петър Александров блестят на световното на сняг
Христо Стоичков и Петър Александров блестят на световното на сняг

"На финала надделяхме над отбора на Нидерландия, въпреки че изоставахме в резултата с 3:6 - разказа още Петьо. Получи се невероятно шоу. Много съм щастлив, че отново показахме българската сила, която удиви света в средата на 90-те години."

Световният отбор с трофея от мондиала
Световният отбор с трофея от мондиала

В Ароза треньор на световния отбор, в който блестят Ицо и Петьо, е легендарният датски вратар Петер Шмайхел. По примера на българския селекционер от световното в САЩ Димитър Пенев и датчанинът дава пълна свобода за извява на българските звезди. Които му се отплащат с победи!

Александров и Ицо в сини екипи
Александров и Ицо в сини екипи

И докато на световното в Щатите победният ход на Пеневата чета е спрян от престъпното съдийство на френския съдия Жоел Киню, който би трябвало цял живот да страда от угризения заради кристалната дузпа, която не отсъди за България в полуфинала срещу Италия, този път имаше справедливост! Отборът на Стоичков и Александров триумфира след оспорвана битка срещу Нидерландия. Мачът завършва 6:6 в редовното време, а при наказателните удари тимът на двамата българи печели отличието.

Както се казва в такива случаи - който си го може, си го може!

Обща снимка на шампионите
Обща снимка на шампионите

"Христо беше над всички и за сетен път показа голямата си класа", категоричен е Петър Александров
"Христо беше над всички и за сетен път показа голямата си класа", категоричен е Петър Александров

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене