"Аватар: Природата на водата" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за шеста поредна седмица

Кадър от "Аватар"; Снимка: Архив

"Аватар: Природата на водата" продължава да доминира в северноамериканската бокс-офис класация за шеста поредна седмица и вече е сред малкото филми, надхвърлили 2 милиарда долара в световен мащаб, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Приходите от филма през този уикенд в САЩ и Канада са 19,7 млн. долара спрямо 31 млн. долара за миналия уикенд. Филмът събра близо 598 млн. долара в Северна Америка и 1,43 млрд. долара в останалата част на света, за да премине символичната граница от 2 млрд. долара., предаде БТА.

Само шест филма в историята са постигали този резултат. Три от тях са на Джеймс Камерън - "Аватар", "Аватар 2" и "Титаник".

През петия си уикенд в кината "Котаракът в чизми 2: Последното желание" е на второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 11,5 милиона долара. В този детски филм по сагата "Шрек" котаракът се впуска в епично приключение, за да възстанови деветте си живота.

На трето място с 9,8 млн. долара се класира трилърът "M3ГАН", разказващ за страховита кукла-робот, която първоначално е създадена като идеален спътник на малко момиче-сираче.

Дебютният "Изчезнала" за тийнейджърка, която търси майка си, зае четвърто място с 9,3 млн. долара, изпреварвайки "Човек на име Ото" с Том Ханкс, приходите от който са 9,3 млн. долара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"

Напишете дума/думи за търсене