Проклятие застигна топтенисисти

Десетте участници в поредицата се сринаха в Мелбърн

Всички от документалния филм на "Нетфликс" аут в Мелбърн

"Проклятието "Нетфликс" е най-обсъжданата тема сред тенис феновете от началото на "Аустрелиън Оупън". Оказа се, че всички участвали в документалната поредица на стрийминг платформата "Брейк пойнт" отпаднаха рано-рано от първия турнир от Големия шлем.
Десетте серии се фокусират върху живота на някои от най-големите имена в тениса през сезон 2022 г. Но същите тези играчи се сринаха на старта на 2023 г.
Дни преди началото на надпреварата първите три "жертви" Ник Кирьос, Айла Томлянович и Паула Бадоса се оттеглиха, след като получиха травми. Нито един от останалите осем тенисисти от лентата не достигна до 1/4-финалите в Мелбърн.
Миналогодишният полуфиналист Матео Беретини загуби от Анди Мъри в първия кръг. Това беше първата победа на британеца над опонент от Топ 20 на Шлема от близо шест години. След този мач феновете на тениса в туитър започнаха да говорят за "проклятието на "Нетфликс".
То продължи да взема жертви и във втория кръг. Там поставените под номер две в схемата при мъжете и жените Каспър Рууд и Онс Жабер загубиха от противници, които никога не са побеждавали играч от Топ 10 на Шлема. Фриц падна от Алексей Попирин, който не е в Топ 100 на световната ранглиста. Освен това миналата година спечели само един мач в тура. Аут бе и друг участник в поредицата Танаси Кокинакис. Австралиецът загуби от Анди Мъри в може би най-невероятното завръщане в тенис историята.
Така след първите два кръга в надпреварата останаха само двама от десетте от "Брейк пойнт" - Феликс Оже-Алиасим и Мария Сакари. Това накара от стрийминг платформата да пуснат опровержение в туитър.
"Да е ясно: това е чисто съвпадение", гласеше то.
Скоро след това Сакари отпадна в третия кръг. Гъркинята загуби от световната номер 87 Жу Лин. Китайката никога преди не беше побеждавала противничка от Топ 10 и за първи път бе преминала първия кръг на турнир от Големия шлем.
В последната жертва на "проклятието" се превърна Оже-Алиасим. Канадецът така и не намери най-добрия си тенис в Мелбърн. Той отпадна на осминафинал след 6:4, 3:6, 6:7(2), 6:7(3) от едно от откритията на турнира - Иржи Лехечка (Чех).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене