Актьорът Васил Драганов в премиера на сцената в Търговище довечера

Васил Драганов в ролята на министъра на транспорта в пиесата "Под масата" в Търговище.
Снимка: Драматичен театър Търговище

Тази вечер популярният актьор Васил Драганов има своя поредна премиера на сцената на Драматичния театър в Търговище в постановката "Под масата". Той е от малкото актьори, които със своя талант изключително добре влизат както в комедийни, така и в драматични роли. На широката публика е най-известен като Радко Чеканов от "Столичани в повече" и от телевизионното шоу "Комиците". Малко известен факт е, че рисува и пише стихове.

Васил Драганов е на щат в Народния театър „Иван Вазов”. Участва в множество постановки из цяла България, а тази вечер ще го видим в най-новата му роля – на министър на транспорта. Часове преди премиерата, той сподели, че се чувства уютно на търговищка сцена.

"Търговищкият театър е моят втори дом. Вече няколко пиеси подред правя тук и името ми традиционно присъства в афиша", сподели актьорът. Той допълни, че театърът има прекрасен екип и се чувства много добре сред колегите си. "Искам да благодаря на директора, Владимир Петков, че ме покани точно за тази пиеса. Досега не съм участвал в политическа сатира, но ролята ми харесва и мисля че ще се справя с предизвикателството“, каза още Драганов.

„Под масата“ е съвременна пиеса на френския драматург Жан-Пиер Мартинез. Това е петата негова пиеса, която се играе в момента в България. В нея ще видим един министър, един президент на мултинационална строителна компания и студентка по политология, които са въвлечени в комична ситуация.

"Темата е много актуална – става въпрос за строеж на 20 километра магистрала. Аз съм министърът на транспорта и при мен идва един предприемач, който иска да ме корумпира. Аз, разбира се, класически, се корумпирам веднага. Има замесена и жена, пламва любов и…пак всичко опира до пари. Нещата са представени едно към едно, но има много комедийни моменти“, поясни Драганов.

По думите му, с режисьора Владимир Петков се работи много спокойно. „В сравнение с други режисьори, с които съм работил, и които са били много нервни и емоционални, той не създава напрежение. Владо е изключително ерудиран човек има особено отношение към френската драматургия. Самият той е франкофон, а „Под масата“ е поредното френско заглавие върху което работим заедно. Убеден съм, че и зрителите ще останат доволни", допълва актьорът.

-

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Черната Златка се снима с новото гадже
Бриджит Фонда не иска да е звезда, чукна 60 г. като типична домакиня
Кейт Уинслет: Да си известен е ужасно, след "Титаник" животът ми беше неприятен
143 филма показват на поредния "София филм фест"
Соня Йончева: Свободата винаги ме е водила

Напишете дума/думи за търсене