Гонзо наложи вето в националния отбор: Без натурализирани чужденци!

Георги Иванов-Гонзо Снимка: сайт на БФС

Техническият директор на БФС Георги Иванов заяви, че докато той е на работа във футболната централа в националния отбор няма да играе чужд играч с наш паспорт.

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика", обяви Гонзо.

Пред представители на детско-юношеските отбори от областите Монтана, Видин и Враца, Иванов представи целите и насоките за работа при подрастващите.

"Да помогнем да се направи концепция, да помогнем ако имат нужда да развият школата, да покажем правилата, при 9,10,11-годишните как се тренира. Не да показваме тренировки, а принципи. Да представим он-лайн академията, в която има около 2000 тренировки", посясни легендарият нападател, цитиран от БНР.

Подмладяването на мъжкия национален отбор на България е факт. Целите пред селекционера Младен Кръстаич са високи, и такива трябва да бъдат, категоричен е Иванов.

"Целта на националният отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка. Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове, пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум", добави още той.

Легендарният нападател на "Левски" коментира и ситуацията с отказаните от „сините” контролни срещи в Дубай срещу руски отбори.

"Феновете не може да определят "Левски" с кой отбор да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, отборът е отишъл там да се подготвя и дали ще играе с руски, украински или африкански тимове, няма никакво значение", завърши Гонзо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене