Две трети от билетите за Малкович в Народния театър продадени за 2 часа, останаха само най-скъпите

Опашката пред Народния е отпреди отварянето на касите за билети.

Над 70% от скъпите билети за гостуването на Джон Малкович в Народния театър са продадени в първите 2 часа от тяхното пускане, съобщиха от културната институция.

Театърът ги предостави за продажба в 12 часа, когато се извиха дълги опашки още преди отварянето на двете каси. В момента са останали свободни само най-скъпите билети на цени от 250, 300 и 400 лв.

Огромният зрителски интерес към спектакъла „В самотата на памуковите полета“ е заради участието на холивудската звезда Джон Малкович и литовската актриса Ингеборга Дапкунайте. Представлението, което ще се играе на 16, 17 и 18 февруари, е на известния руски режисьор Тимофей Кулябин.

Гостуването на световноизвестните актьори в София е уникално събитие за България, което Народният театър реализира изцяло със собствени средства, съобщават от театъра. Желанието на екипа било да осигури срещата на публиката с Малкович, тъй като по принцип достъпът на българския зрител до театрални продукции с участието на световноизвестни имена е силно ограничен.

Спектакълът „В самотата на памуковите полета“ е създаден по пиесата на Бернар-Мари Колтес, написана през 1985 г. Действието се развива „от другата страна на времето“ – в тъмните часове на нощта, когато се срещат Дилър и Клиент и се оплитат в опасна игра на купуване и предлагане, в която властват страхът, желанието, сексуалността, потиснатата вина и агресията. Обектът на „сделката“ остава неназован. Пази се някаква болезнена тайна, която не може не само да бъде изказана, но и смирена с вътрешната мяра за добро и зло, за правилно и неправилно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене