Битката Шакира - Пике

Дългове, изневяра, вуду магии и неочаквана печалба от $15 млн., или как певицата печели, докато мъсти на футболиста в песните си

Фаталното бурканче със сладко, което преобърна живота и на двамата

Новият хит на Шакира е истинско женско отмъщение срещу бившата й половинка Жерар Пике и предизвика огромен скандал между тях. Но заедно с това донесе на колумбийската певица и милиони долари в банковата й сметка.

Сутрешното шоу на Telecinco El Programa de Ana Rosa анализира, че след излизането на парчето BZRP Music Sessions #53, тя е взела 512 хил. долара от YouTube, 500 хил. от Amazon, 360 хил. от Spotify и 1,2 млн. от Apple. “Само за четири дни Шакира направи повече от 2 500 000 долара”, отбелязват те.

Испанското телевизионно шоу разкри и

колко пари е получила звездата

от последните си три хита, излезли след раздялата й с испанския футболист. "Що се отнася до другите скорошни песни, в които тя също споменава бившия защитник на “Барселона”, Te felicito, която беше пусната през април 2022 г., има повече от 445 000 милиона слушания, генерирайки около 10 милиона долара - посочват от сутрешното шоу. - Monotonia, с участието на Ozuna, беше пуснат преди два месеца и има 166 милиона стриймвания, което означава, че Шакира е направила 3 554 000 долара."

Излиза, че до този момент само от тези три песни, в които мишената е Жерар Пике, колумбийската певица, освен че умело си отмъщава, е спечелила около 15 млн. долара.

Що се отнася до бившия защитник на “Барселона”, той пък подписа договор за спонсорство с Renault и Casio, две от марките, споменати

в последната песен на Шакира

“Мислеше, че ще ме нараниш, но ти ме направи по-силна - пее тя в песента. - Жените вече не плачат, жените издават фактури. Без обиди, скъпи, желая ти всичко най-добро с предполагаемата ми заместничка. Дори не знам какво се е случило с теб. Толкова си странен, че дори не мога да те разпозная. Заменил си Ferrari за Twingo. Заменил си “Ролекс” за “Касио”… Аз те надраснах и затова си с момиче, което е точно като теб.”

Най-много шум предизвика сравнението с колите и часовниците, а легендата на “Барселона” отговори доста бързо на нападките на бившата си половинка по време на разговор в платформата Twitch, в който се включиха също стриймърът Ибай Янос, футболната звезда Серхио Агуеро и известният журналист Жерард Ромеро.

Жерар Пике се появи именно с часовник “Касио” на ръката си, посочи го с пръст и обяви: “Постигнахме споразумение с “Касио” за спонсор на нашата Kings League. “Касио” е чудесен часовник, който издържа цял живот.”

Ромеро попита защо от компанията за часовници са се включили като спонсор, а Агуеро веднага се пошегува: “Заради песента на Шакира”.

Малко след като звездната двойка се раздели миналата година, Celebrity Net Worth посочи, че състоянието на Шакира се оценява на

умопомрачителните 300 млн. долара,

а това на Пике на 80 млн. долара.

Със своята инвестиционна компания Kosmos Holdings Жерар закупи два испански футболни клуба - ФК “Андора” и “Химнастик Манреса”, и има триетажна къща в центъра на Барселона, оценена на 4,5 милиона евро. Шакира притежава имение в Маями за 13 млн. долара с площ от над 6000 кв. м.

Двамата заедно имат имот за 4,5 млн. евро в луксозния квартал "Педралбес" в Барселона от 2012 г., а 3 години по-късно те придобиха друга къща за 5 млн., близо до “Камп Ноу”. За щастие на феновете им това са единствените две неща, които трябва да поделят. Но това не пречи на попдивата и бившия футболист да са в яростна надпревара кой повече ще спечели от шумната раздяла.

Може би за да компенсират загубите - всеки по свой начин. Мнозина смятат, че връзката им се е разпаднала заради пари. Роберто Гарсия, който е бивш партньор на една от сестрите на певицата, обяви пред испанската медия EsDiario, че проблемите между двамата са започнали заради заем. Жерар Пике поискал голяма сума пари от Шакира, която да инвестира в няколко различни бизнеса. Тя обаче му отказала, защото нейните родители я посъветвали да не го прави. Според Гарсия това бил

детонаторът, който разрушил връзката

и доверието помежду им.

Гарсия изтъква още и че колумбийската звезда никога не е искала да се омъжва за Пике, по-скоро е харесвала идеята той да бъде баща на децата й, но не и неин законен съпруг.

Според други източници причината за раздялата всъщност е връзката на футболиста с 23-годишната Клара Чиа, която започнал след като се отчуждил от майката на децата си.

За любовния триъгълник Шакира се досетила от полупразно бурканче със сладко от ягоди в хладилника. Колумбийската певица се върнала от турне и открила находката, но силно се впечатлила, защото знаела, че нито Пике, нито двамата им синове някога са яли подобно нещо.

Тя веднага се усъмнила, че някой посещава дома й в нейно отсъствие и така разкрила

връзката на футболиста с друга жена

Тогава Шакира веднага взела децата и ги откарала със самолет в Маями, докато бъде изградена бетонна ограда между дома им в Барселона и този на бившата й тъща, която е в съседство.

След което попзвездата изля гнева си в песен: “Ти ми остави свекърва като съсед. С пресата пред вратата ми и дълг към данъчните.”

Вероятно Шакира не е в добри отношения и с майка му Монсерат Бернабеу и затова постави фигура на вещица в реален размер на балкона си, обърната с лице към къщата на свекървата.

Очевидно засегната от жеста, Бернабеу помолила един от служителите на 45-годишната певица да обърне вещицата на друга страна, за да не се взира в дома й.

Интригата бе подсилена от испанския журналист Марк Лейрадо Милан, който констатира в Туитър: “Преди седмици получих информация, че майката на Пике

се тревожи за предполагаем ритуал,

извършен с нея чрез черна вещица, не му отдадох голямо значение”.

Но големият скандал всъщност е за попечителството над двамата им синове - 9-годишния Милан и 7-годишния Саша. Най-вероятно правата вече са дадени на майката, защото тя обяви, че заминава с тях в Маями. Освен това певицата трябваше да се бори да си вземе всичките награди "Грами", които стояха изложени в офиса на продуцентската му компания Kosmos. Колекцията от отличия на колумбийката наброява 15 златни грамофончета, които първоначално футболистът отказваше да й върне.

Появиха се и информации, че Пике бил склонен да й даде пълно попечителство над синовете им, ако тя покрие дълга му от около 400 000 долара.

Паралелно с това изпълнителката бе

заплашена от прокурори в Испания,

че ще получи присъда от 8 г. и два месеца затвор, както и глоба от около 25 млн. долара заради обвинение, че е укривала данъци и не е платила такива в размер на около 15 млн. долара между 2012 и 2014 г. Ядосана, тя моментално хвърли вината на Пике, защото в този период официалното й местожителство по документи било на Бахамите. Шакира отказа и споразумение със съда, с което да се признае за виновна и да плати сумата, тъй като бе категорична, че ще води колкото дела е необходимо, за да се докаже невинността й.

Въпреки хладнокръвието, което демонстрира в тази ситуация, последната й песен показва колко тежко е приела изневярата на футболиста, твърдят психолози. Всъщност певицата призна това още в края на миналата година в интервю за Elle, определяйки раздялата си с Пике като “невероятно трудна”. Тя сподели пред списанието, че “свещената” им връзка била “превърната в нещо вулгарно и евтино”. Според нея това бил

“вероятно най-мрачният час в живота”

“Независимо от това как приключиха нещата или как ние с Жерар се чувстваме един към друг като бивши партньори, той е баща на децата ми - отбелязва Шакира. - Имаме още работа покрай тези две невероятни момчета и вярвам, че ще разберем кое е най-доброто за тяхното бъдеще, за собствените им мечти в живота и кое е справедливото решение за всички участници. Надявам се и бих оценила, ако ни бъде предоставено пространство да направим това насаме.”

На въпроса какво в крайна сметка я е накарало да се раздели с Пике, Шакира

посочва жертвите, които е направила

заради семейството.

“Поставих кариерата си на второ място и дойдох в Испания, за да го подкрепям, за да може той да играе футбол и да печели титли - посочи колумбийската певица. - И това беше жертва от любов. Благодарение на това децата ми имаха възможност да имат присъстваща майка, а аз имам тази невероятна връзка с тях, която е неразрушима и която ни поддържа.”

Как ще приключи мегаскандалът, все още не е ясно, защото Шакира намекна, ще има още песни, посветени на раздялата й с Пике: “В моя случай мисля, че писането на музика е като ходенето на психолог, само че по-евтино. То просто ми помага да преработвам емоциите си и да ги осмислям. И ми помага да се излекувам. Мисля, че това е най-доброто лекарство, и заедно с любовта на семейството и децата ми, която ме поддържа, музиката и писането на музика определено е едно от тези средства - едно от малкото, които имам за оцеляване в екстремни условия.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене