"Мета" ще възстанови акаунтите на Доналд Тръмп във "Фейсбук" и "Инстаграм"

Доналд Тръмп КАДЪР: Туитър/@SUBRATA30016572

Компанията майка на "Фейсбук" - "Мета" - ще възстанови личният акаунт на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в мрежата след двегодишно прекъсване заради щурма срещу Капитолия на 6 януари 2021 г., предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Мета" съобщи, че ще възстанови акаунтите на Тръмп във "Фейсбук" и "Инстаграм" през следващите седмици, посочва Ройтерс.

"В случай че г-н Тръмп отново публикува съдържание, което е в разрез с правилата, то ще бъде премахнато, а той ще бъде временно лишен от достъп за период от месец до две години в зависимост от това колко тежко е нарушението", заяви компанията, базирана в Менло Парк, щата Калифорния.

В пост в своята социална мрежа "Трут соушъл" (Truth Social) Тръмп разкритикува решението на "Фейсбук" да премахне профила му, като същевременно похвали собствената си медия.

"ФЕЙСБУК, който изгуби милиарди долари, откакто свали от платформата си мен, вашия любим президент, току-що обяви, че възстановява профила ми. Подобно нещо не бива да се случва никога вече на действащ президент или на който и да било друг, който не заслужава отмъщение!", написа той.

Акаунтите на Тръмп бяха блокирани на 7 януари 2021 г., ден след щурма на Капитолия от негови привърженици, при който имаше жертви. Други социални медии също го изхвърлиха действащия президент от платформите си, макар че след като Илон Мъск пое наскоро компанията, профилът му в "Туитър" беше възстановен. Тръмп обаче не е писал постове в "Туитър" оттогава.

Откакто основните социални медии премахнаха акаунтите му в мрежите си, Тръмп разчита на своята социална мрежа "Трут соушъл", която създаде, след като беше блокиран от "Туитър".

Бившият президент обяви, че ще се кандидатира отново за Белия през 2024 г., а "Фейсбук" и "Инстаграм" са от ключово значение за набирането на средства, припомня Ройтерс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"

Напишете дума/думи за търсене