Никола Илиев с шанс за Висшата лига

Димо Кръстев отново вдигна купата, но получи и контузия

Никола Илиев, който играе за младежката формация на "Интер", може да продължи кариерата си във Висшата лига на Англия през следващия сезон. Това съобщи за "България Днес" агентът на нападателя Калоян Иванов.

"Интерес към Никола има от Острова, Серия "А" и Бундеслигата - обясни мениджърът. - Илиев прави най-добрия си сезон до момента и в 19 мача има 10 гола и 6 асистенции."

Никола игра за "Интер" във финала за Суперкупата на Италия срещу "Фиорентина" при младежите. "Виолетовите" спечелиха с 2:1, като в състава на флорентинците беше и българският защитник Димо Кръстев.

"Има разочарование след загубата, но пред Никола има още много път във футбола - коментира Калоян Иванов. - Израстването му личи във всяко отношение и вярвам, че в бъдеще ще разгърне пълния си потенциал."

"България Днес" се свърза и с мениджъра на Димо Кръстев - Петьо Костадинов. Агентът потвърди, че "Фиорентина" има намерение да задържи централния си защитник и затова неотдавна е подписан петгодишен договор между клуба и родния национал. Кръстев вече тренира и с първия отбор, но дебютът му, който е бил насрочен за есента, не се е осъществил заради контузията, която играчът получи в срещата с Кипър през ноември, когато получи разтежение в коляното. За него това не е първа Суперкупа с "виолетовите". "Димо вече трета година е във "Фиорентина", пристигна като опорен халф, но желанието на треньорите е да играе като централен защитник - обяснява Петьо Костадинов. - Той се справя прекрасно, защото не чисти топката, а я подава, както е учен на позицията опорен халф. Интерес към него има от отбори както от Италия, така и от други страни, но треньорът Алберто Акулилани има намерение да го задържи и затова бе подписан дългосрочен контракт."

В мача срещу "Интер" Кръстев бе заменен през второто полувреме след удар в скулата. Вчера той трябваше да премине медицински преглед и скенер, тъй като има съмнение за комоцио, каза още агентът му.

Илиев вече е национал
Илиев вече е национал
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене