Чарлз III иска принц Хари да присъства на коронацията му

Снимка от коледното послание на Чарлз III.
Снимка: windsor.royal.family/ instagram

Британският крал Чарлз III иска синът му Хари да присъства на неговата коронация и е помолил архиепископа на Кентърбъри да посредничи, съобщава "Мейл он сънди", цитиран от БНР.

Кралят е помолил Джъстин Уелби да договори сделка с Хари и Меган да присъстват на историческата церемония в Уестминстърското абатство през май, но има съпротива от страна на по-големия му син Уилям, пише „Мейл он сънди“, позовавайки се на източник от двореца Ламбет, който е официална резиденция на главата на англиканската църква. Много се спекулира за това дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще бъдат на коронацията, откакто те се оттеглиха от кралските си повинности и особено след излизането на книгата на Хари „Резервен“.

Изданието отбелязва, че се твърди, че кралят смята, че отсъствието на двойката ще бъде по-лошо от присъствието ѝ, така че е готов да направи отстъпки, за да ги убеди да дойдат. Твърди се обаче също, че Уилям е загрижен, че брат му ще използва събитието в търсене на евтина сензация, което ще засенчи самата коронация.

Според някои източници на Хари може да бъде гарантирана предна позиция за сядане в абатството или да му бъде дадено неофициално уверение, че ще може да запази титлите си като стимул да присъства. „Мейл он сънди“ обаче уточнява цялата тази информация е неофициална, защото от Бъкингамския дворец и двореца Ламбет са отказали да коментира слуховете, а източник, близък до принц Уилям, е казал, че не е чувал нищо за такива преговори около коронацията на Чарлз III.

Представители на принц Хари също са отказали да коментират.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?

Напишете дума/думи за търсене