С руски домати и капачка с ракия Волен забърква спагети "Сидерони" за 6 лв.

Волен Сидеров в кадър от кулинарното видео

Съпругата Деница снима “домашно”

кулинарно шоу, в което лидерът на “Атака”

с приближаването на изборите ще

добавя и политически коментари

С видеорецепта за бюджетни спагети “Сидерони” лидерът на “Атака” Волен Сидеров изненада в интернет. Три порции струват по-малко от 6 лв. и са изядени светкавично от семейството му.

От кутия спагети за малко над 4 лв. политикът свари половината. В семейството му не ги обичали ал денте - полепвали по зъбите, а това щяло да е проблем за сина му Волен-младши, който сега сменял млечните с постоянни.

Това няма да бъде единствено кулинарно видео, обеща Сидеров пред “24 часа”. Оператор е съпругата му Деница, а следващите ще бъдат комбинирани с политически коментар. “Ще го направя както умея - хем забавно, хем и политическо”, обясни лидерът на “Атака”.

Най-важните съвети на Волен за пастата - сосът става хубав с масло вместо със зехтин, а ако няма деца на масата, се добавя и капачка ракия за идеален вкус. Зехтина Сидеров слага накрая, за да овкуси вече сварените спагети. Така той не губи ценните си съставки и остава студенопресован, вещо обяснява партийният лидер.

Доматите, които ползва политикът, който е и барабанист и галерист, са консервирани, но от добре познат у нас руски бранд. Бурканът е най-скъпата съставка - почти 7 лв., но пък Волен използва само половината домати. Не пести чесъна и маслините, които жена му купила евтино от голяма верига без костилки. Щедър е и с подправките - слага дори джоджен, ако няма босилек. Добавя също сух магданоз, сол и черен пипер.

“Маслините заместват морски дарове, шунка, всичко друго, което нямаме. Това са най-постните и елементарни спагети”, разяснява Сидеров. Той показвал видеото на хората, които си броят стотинките. Смята, че макар да има много кулинарни предавания, приготвяните в тях ястия се правели трудно, а и продуктите били скъпи.

“Тук намерих парче доста престоял кашкавал, който домакинята би го изхвърлила, ако преглежда хладилника. Но аз няма да го изхвърля, защото точно такъв престоял кашкавал е хубав да се настърже върху соса, за да има вкус на твърдия италиански кашкавал”, казва Сидеров.

Следващите рецепти ще са за салата “Табуле” и дюнер. Макар да не е ходил в арабските страни, Сидеров обясни, че е усвоил бързо тънкостите на тази салата, която му се получавала, защото готвел с чувство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Испания ще се оттегли от "Евровизия", ако Израел участва през 2026 г.
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор

Напишете дума/думи за търсене