Ева Грийн: Не правя второкласни филми, това убива кариерата

Ева Грийн СНИМКА: Ройтерс

Френската актриса Ева Грийн, която води съдебна битка за хонорара за незаснет филм, заяви пред съда, че не прави второкласни филми, защото това убива кариерата, предаде Ройтерс.

Ева Грийн, която е участвала в успешни продукции като "Казино Роял", е завела иск срещу продуцентската къща "Уайт Лантърн Филмс" и "Ес Ем Си Файнънс" за 1 млн. долара във връзка с провалянето на планирания независим проект за филм "Патриот" ("A Patriot"). Грийн е била избрана за главната роля.

Продуцентската компания е завела насрещен иск срещу Грийн, обвинявайки я в нарушение на договора. Според продуцентите актрисата е провалила научно-фантастичния филм преди началото на проекта през 2019 г. Според тях Ева Грийн никога не е имала намерение да вземе участие във филма.

Давайки показания пред съда в Лондон, 42-годишната актриса каза, че сценарият на филма е бил един от най-добрите, които е чела. "Наистина се влюбих в тази история", допълни Грийн. "Роля на войник, никога преди не съм играла нещо подобно. Става въпрос за климатичните промени, те са близки на сърцето ми."

Според адвокатите на "Уайт Лантърн Филмс" Ева Грийн е имала необосновани претенции за екипа и локацията на филма. Цитирани съобщения от Ева Грийн показаха, че тя е нарекла продуцентите с обидни епитети.

Според адвокатите на актрисата тя никога не е проваляла договор за проект в 20-годишната си кариера. Исканията на Ева Грийн са били за истински професионален екип, но продуцентската къща не е пожелала да направи необходимите инвестиции.

"Не се интересувам от парите. Искам да правя добри филми - това е моята религия", каза Ева Грийн пред съда, цитирана от БТА.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Събират 80 000 предмета в музей на Дейвид Бауи в Лондон
Царският внук Белтран - братът на княз Борис, навършва днес 24 години
Бела Хадид празнува 5 месеца трезвеност след борба с алкохолна зависимост
Вижте кои са 5-те правила в дома на Мадона (Снимка)
Наркотици може да отнемат US визата на принц Хари
"

Напишете дума/думи за търсене