Бари Киогън - от 13 приемни дома до номинация за "Оскар"

Бари Киогън
Снимка:ТУитър

Бари Киогън се превърна в една от пробивните звезди във филмовата индустрия за 2022 г. благодарение на отличното си представяне в мрачната трагикомедия "Баншите от Инишерин".

30-годишният актьор спечели първата си номинация за "Оскар" в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля, присъединявайки се към трима от колегите си от актьорския състав с актьорски похвали. Негова е една от общо деветте номинации за филма.

Бъдещата звезда и брат му Ерик прекарват по-голямата част от детството си в системата за приемна грижа, като са живели в цели 13 различни приемни домове в Ирландия през цялото си детство.

След години на борба с пристрастяването майка им почива, когато Бари е само на 12 години.

След това те с брат му са отгледани от баба си и леля си, като първият опит на Бари в актьорството идва чрез обява за кастинг на витрина на магазин, на която той се явява на 18 години за малък криминален филм, предава Нова.

Бари си изгради име в Ирландия чрез постоянна актьорска работа в киното и телевизията, като големият му пробив идва през 2017 г. - в прочутия военен епос на Кристофър Нолан „Дюнкерк“ и психологическия трилър „Убийството на свещения елен“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене