Мъри "захапа" БФС за програмата

Мъри Стоилов и отборът бяха цял месец в Дубай / Снимка: Владимир Стоянов

Държавата да помага за базите, ако не, почваме протест, казва "синия" треньор

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов отново "захапа" БФС заради програмата на първенството и базите на отборите, участващи в професионалния футбол. Причината е студът, който се очаква с началото на пролетния полусезон. Играчите на Мъри, както и на други отбори, изкараха дълги подготвителни лагери на топло и сега не могат да се приспособят в условията у нас.

Стоилов призова за обединение в българския футбол, за да се изискат от държавата по-добри условия за провеждане на първенството. Според него шампионатът трябва да бъде подновен през март предвид условията и футболните ни бази, като отправи критики към БФС за липсата на гъвкавост.

"Футболните хора, футболният съюз, клубове да се обединим, да създадем една стратегия и план, в който да включим държавата - ако иска доброволно, ако не, ще протестираме за по-добри условия. Февруари месец няма кой да дойде на стадиона, като температурите са -10 до -15 градуса. Лесно е иначе да се "лежи" на програмата, но футболът е бизнес. В България има два терена, които са с отопление. Другите всички терени са направени като по трудово обучение. Лесно е да стоиш на бюрото и да казваш нещо, но трудно е за тези, които работят. Аз нямам толкова голям зор да работя в българския футбол. Най-лесният отговор е "не може да стане". "Левски" иска да направи футболен бизнес, а това няма как да стане, като играе на -10 градуса и ледена пързалка", коментира Мъри пред БНТ.

Именно поради това той настоява за среща между клубовете, футболните хора и държавата, за да бъде изградена стратегия, която да развива най-популярния спорт у нас. Който при липсата на инфраструктура с всяка изминала година се отдалечава все повече и повече от клубовете в Западна Европа.

Вчера Стоилов бе и на общото събрание на сдружение "Левски" на левскарите", като дори се очакваше да е кандидат за председател.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене