Ноле чака ковид виза за САЩ

Новак Джокович Снимка: Twitter/@DjokerNole

Джокович няма отговор от властите за турнирите в Индиън Уелс и Маями

Световният №1 в тениса Новак Джокович все още няма официално разрешение да участва на предстоящите турнири в САЩ, защото не е ваксиниран срещу коронавирус.
Ноле говори пред медиите на своята тренировъчна база в Белград, където демонстрира чудесно настроение. "Имам голямо желание да играя, но процесът по издаването на необходимите разрешителни не е приключил", заяви Джокович.
Американските власти изискват всички пътници от чужбина да бъдат напълно ваксинирани срещу коронавирус като мерките няма да бъдат премахнати преди средата на април. Проблемът е, че турнирът в Индиън Уелс ще се играе от 6 до 19 март, а Маями Оупън - от 20 март до 2 април.
Джокович е поискал специално разрешение да влезе в Съединените щати и очаква отговор. Миналата година Ноле беше депортиран от Австралия преди Откритото първенство на Австралия заради това, че не е ваксиниран.
Сърбинът отговори и на други въпроси на репортерите, като специално се спря на своето дългогодишно съперничество с Рафаел Надал и новата сензация в тениса, 19 годишния Карлос Алкарас.
"Надал беше най-големият ми съперник и вероятно ще си остане завинаги такъв - признава Новак. - Вижда се, че Алкарас е следващото голямо явление в нашия спорт, но моето усещане, е че големият двубой за надмощие между мен и Надал е нещо, което трудно може да се повтори в бъдеще.
Джокович достигна до още един важен етап от богатата си кариера в тениса. Сърбинът се изравни с великата Щефи Граф, като двамата са записали по 377 седмици начело в световната ранглиста.
"Щефи Граф е една от най-големите легенди в нашия спорт - признава Джокера. - Изпитвам към нея само уважение и възхищение. Гордея се, че изравних нейния рекорд и имам възможност да го счупя още другата седмица."
Следващият турнира на Джокович е в Дубай и започва на 27 февруари.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене