Александър Везенков вкара 30 точки на Португалия, но това не помогна за класирането (ВИДЕО)

Александър Везенкон нъпуска терена под аплодисментите на публиката

Националите по баскетбол отбор не успяха да се класира за същинската фаза на европейските квалификации. Отборът на Росен Барчовски спечели важния мач с Португалия с 90:82, с което се изравниха с този съперник с баланс 5-1. Нашите остават на втората позиция, тъй като им трябваше победа с поне 11 точки разлика. Те водеха и със 17 в хода на срещата, но изпуснаха част от преднината си в края, поради направени грешки в защита през последните решаващи минути.

Българите ще получат още един, последен шанс да се класират за основната фаза на пресявките за Евробаскет 2025, като ще играят допълнителни квалификации през август.

Над 3500 души приветстваха тима ни в „Арена Ботевград“.

За България над всички бе Александър Везенков с 30. Чавдар Костов реализира 19, с 18 бе Павлин Иванов, 10 наниза Коди Милър-Макинтайър, който добави 6 борби и 5 асистенции.

Португалските баскетболисти се радват на успеха
Португалските баскетболисти се радват на успеха

Следващата фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025 е от 19 юли до 5 август. Тогава България, Хърватия, Словакия, Норвегия, Дания, Швейцария, Австрия, Румъния, Ирландия, Люксембург и Албания ще бъдат разделени в четири групи по три отбора, за да определят последните участници в същинските квалификации. За тях, освен Португалия, се класираха и Северна Македония и Полша.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Задайте си тези 4 въпроса, преди да се разделите с половинката си
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)

Напишете дума/думи за търсене