Най-желаните женски обувки станаха на 30 години

След като са стояли вкъщи "по пижама" по време на КОВИД-19, хората искат да носят токчета, които олицетворяват "празничност", казва Кристиан Лубутен. СНИМКА: Pixabay

Кристиан Лубутен ще открие и първия си хотел в Португалия - "Вермейо" (Червен), а новата му колекция е с елементи, вдъхновени от фламенкото

Едни от най-желаните женски обувки, тези на дизайнера Кристиан Лубутен, станаха на 30 години. Годишнината на прочутите токчета с червена подметка бе отбелязана с танцов спектакъл в Опера комик в Париж паралелно на Седмицата на модата, съобщава БТА.

Освен това Лубутен ще открие и първия си хотел в Португалия. Той ще носи тематичното име "Вермейо" (Червен). А новата му колекция с елементи, вдъхновени от фламенкото, е направена в сътрудничество с испанската актриса Роси де Палма.

Червената подметка "определя всички извивки" на черната обувка на висок тънък ток, която остава най-продаваният модел. Лубутен обаче украсява с червена подметка и плоски обувки, такива на среден ток или на платформа, както и мъжки обувки, някои от които напоследък също имат токчета.

През 1993 г., когато разглежда модел на розово-лилава обувка отстрани и от три четвърти, доминира черното на подметката. "Взех лак за нокти и скрих черното. И изведнъж се получи нещо като просветление, приличаше на моята скица", спомня си дизайнерът.

Лубутен така и не реализира първоначалната се идея всеки сезон да пуска подметки в различен цвят. Ако не обичате или не носите цветове, все пак харесвате червеното, обяснява той.

"Манията ми започва с факта, че червеното за мен е нещо повече от цвят. Имам много добри спомени за жени, облечени в черно, но с червени нокти и устни. Започва с киното, с актрисите от 50-те години на миналия век, със София Лорен", разказва дизайнерът в интервю за АФП.

След като са стояли вкъщи "по пижама" по време на КОВИД-19, хората искат да носят токчета, които олицетворяват "празничност", казва Лубутен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене