Морфов след уволнението от Народния: Директорът купи актьорите с големи заплати

Камен Донев: Изпратете по една мушмула до парламента в знак на протест

"Аз съм уволнен. Аз съм аут. Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо управление вече в продължение на толкова много години. Цялата държава се е впила в нормалните хора и смуче кръвта им, защото ги е страх, защото са бедни, защото са слаби. И те това използват." Това заяви режисьорът Александър Морфов в първото си интервю по Би Ти Ви след скандала в Народния театър, след който бе дисциплинарно уволнен.

Режисьорът зове за промяна на статуквото
Режисьорът зове за промяна на статуквото

"И може би трябва да дойде моментът - аз не говоря за революции, но може би трябва да дойде моментът, в който да се каже: "Те ни изпиха всичко! Аз не говоря за ситуацията в театъра - тя е едно миникопие на онова, което се случва в държавата", допълни разочарованият Морфов.

Според него причината голяма част от колегите му да застанат на страната на директора Васил Василев била големите заплати, които той им изплатил. "Неговият голям ход беше в това, че купи актьорите. С първото си идване той ги купи - направи им заплатите три пъти по-големи. Даде им премии между 8000 и 18 000 лева и цялото племе тръгна след него", каза режисьорът за ексшефа си. Морфов допълни и че според него проблемът в театъра е най-вече в разделението, което се получава между артистите, а не на друго място. "Тези хора започнаха да се гледат накриво и започват да не си говорят, а това е много сериозен проблем".

Камен Донев защити колегата Морфов
Камен Донев защити колегата Морфов

След интервюто на Морфов в защита се изказва колегата му Камен Донев. Той прочете иронично писмо, в което похвали уменията на директора Василев, а накрая завърши с думите, че очаква само премиерът Гълъб Донев да му обърне внимание. "Никой друг не иска да ме чуе. Затова призовавам хората да изпратят по една мушмула до Народното събрание в знак на несъгласие срещу уволнението на Морфов. Определям директора Василев като една "паднала мушмула", затова се обръщам към хората да протестират по този начин", заключи Донев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене