Дженифър Анистън: Тайната на красотата е в добрия сън

Актрисата Дженифър Анистън СНИМКА: Туитър/Jennifer Aniston

В интервю за списание „InStyle” Дженифър Анистън разказва какво ѝ помага да остане красива и да поддържа здравето си на 54 години.

Според актрисата в това отношение много ѝ е помогнало да преосмисли значението на добрия и дълъг нощен сън. "Сънят е невероятен и красив. Когато бях млада, го подценявах ужасно много. Когато си млад, сънят не изглежда важен. Мислиш си, че ще спиш три или пет часа и с това ще изкараш деня прекрасно. А после изведнъж спираш да се чувстваш страхотно и заради това не можеш да си вършиш работата както трябва", признава актрисата, предава БГНЕС.

Тя отбеляза, че добрият сън не само ви кара да се чувствате отпочинали и се отразява на работоспособността ви, но и оказва пряко влияние върху здравето ви, особено ако сте по-възрастен човек: "Цялото ви тяло извършва тежка работа през деня. Липсата на сън неминуемо води до различни здравословни проблеми. Това е дефицит, който не може да бъде компенсиран."

Анистън прави всичко възможно, за да си осигури стабилен нощен сън. Но когато все пак не може да се наспи добре, тя се опитва да компенсира по някакъв начин - например не се занимава толкова усилено с тренировки, защото те са изпълнени с травми.

В допълнение към съня, ежедневието на Анистън включва спорт, прием на много вода, медитация и солни вани. В Холивуд актрисата е смятана за експерт в областта на здравословния начин на живот, много колеги дори се обръщат към нея за съвет - например Рийз Уидърспун.

"Рийз обича да идва при мен и да ме пита: "Е, какво ново? Какво можеш да ми предложиш?" И аз обикновено споделям с нея няколко от моите тайни за разкрасяване".

Анистън призна, че е започнала да води здравословен начин на живот преди всичко заради родителите си, които са имали много вредни навици: "Бог да благослови родителите ми, които вече не са сред нас, но те не са образец за здравословен начин на живот. Удивлява ме фактът, че баща ми доживя до 89-годишна възраст. Причината за това вероятно е в здравите му гръцки корени".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Синът на Иво Карамански се сгоди (Видео)
Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка

Напишете дума/думи за търсене