Надал изпада от Топ 10

Надал е тенисистът с най-дълъг престой в Топ 10

Джокович не бе пуснат в Индиън Уелс

Една рекордна серия в тениса стигна до своя край. Рафаел Надал изпадна от Топ 10 на световната ранглиста след дългото отсъствие заради травма. От вчера носителят на 22 титли от Големия шлем е №11.

17 години, 10 месеца и 23 дни испанецът неизменно бе сред десетте най-добри. Матадора дебютира в Топ 10 като 18-годишен. За първи път влезе в десетката на 25 април 2005 г. Оттогава не я бе напускал. Това е най-дългата серия на тенисист в Топ 10 в историята.

Надал е извън корта от "Аустрелиън Оупън", където получи поредната травма в своята кариера. Заради нея бившият №1 в света отказа участие и на турнирите от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс и Маями този месец. Преди дни испанецът поднови тренировки. Въпреки това обяви, че не е сигурен дали ще се върне за първия турнир на клей за сезона в Монте Карло.

Освен Надал в Индиън Уелс няма да участва и световният №1 Новак Джокович. Сърбинът се надяваше да се включи в надпреварата с помощта на специално разрешение. То можеше да му бъде дадено единствено от президента Джо Байдън, който не взе никакво отношение по казуса. Ноле получи подкрепа от Американската тенис асоциация и от турнирния директор Томи Хаас, но правителството остана непреклонно - неваксинирани срещу ковид чужденци нямат право да стъпват на територията на Щатите до 11 май. Ако не се стигне до бърз обрат на събитията, Джокович ще пропусне и турнира в Маями от 19 март. Сенаторът на Флорида лично е изпратил писмо до Байдън. С него се застъпва в полза на 22-кратния шампион от Шлема. Тепърва ще стане ясно дали този път ще последва някаква реакция от президента.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене