Дядо Коледа брани Морфов

Шефът на Народния да си ходи, а не Сашо, категоричен е актьорът Иван Петрушинов

"Толкова са изострени нещата в Народния театър, че директорът трябва да е човекът, който не трябва да е там, а не Сашо Морфов."

Така актьорът Иван Петрушинов коментира пред "България Днес" скандала между шефа Васил Василев и режисьора на "Хъшове". Морфов бе дисциплинарно уволнен, а пиарката Велислава Кръстева от 1 март също не е част от Народния.

Александър Морфов
Александър Морфов

Иван Петрушинов, чиято роля на Дядо Коледа в клипа на "Кока-Кола" е сред най-емблематичните години наред, присъства на протеста пред Народния театър в подкрепа на Александър Морфов. Ако има още демонстрации, той е готов отново да се включи в тях с искане за кардинална реформа в гилдията.

"Калинките са навсякъде! В театъра е същата работа. Отдавна трябваше да има реформа там. Всички правителства са един дол дренки. Мафията си има държава и държавата си има мафия - взаимно се преплитат. Караме на автопилот. Не е хубаво времето, в което живеем", клати глава актьорът, който на 16 януари отпразнува 70 години.

Иван Петрушинов
Иван Петрушинов

Петрушинов е категоричен, че сме в задния двор на Европа.

"30 години мълчим и никой нищо не прави. В абсолютен застой сме. Прегръщам идеята на Морфов младите да се разбунтуват, за да тръгнат нещата нагоре. 30 години възпитаваме публиката чрез Слави Трифонов. Голяма част от хората искат да гледа шоу, театралната публика се позагуби", сподели наблюденията си артистът, който от вторник (7 март) започва репетиции по нова постановка на Теди Москов в столичния Малък градски театър зад Канала.

Васил Василев
Васил Василев

И добавя: "Публиката иска всичко да им е смешно, а не да се замисля върху сюжета. По този начин се държат хората заспали. Състоянието е такова заради проспаните 30 години".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Катето Евро с нова изява с внучката си Кати (Видео)
Майка на 3 деца се ожени сама за себе си
В Швейцария искат забрана за концерти на "Рамщайн" заради обвинения в сексуално насилие
От тротоарни сърфисти до глобална субкултура
Бой Джордж: Все още искам да стряскам хората

Напишете дума/думи за търсене