Помирение в щангите

Ариф Маджид и Неделчо Колев се помириха при Весела Лечева
Снимка: ММС

Избраният за президент на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид и Неделчо Колев, който изпълнява тази длъжност в момента, си стиснаха ръцете. Направиха го в кабинета на министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Маджид бе избран да оглави федерацията на общо събрание на 28 май 2021 г. Той така и не встъпи в длъжност заради оспорване в съда. То беше от страна на сина на Неделчо Колев – Милан. Сега наследникът на легендарния щангист  е изтеглил своя иск. Маджид очаква да бъде вписан скоро като президент на федерацията.

Пред Весела Лечева двамата гарантираха, че ще работят като екип. Маджид ще поеме оперативните функции, а Колев ще бъде почетен президент.

„Войната в щангите се отразява най-вече на състезателите. Важно е те да имат спокойствие и да се подготвят за предстоящите важни състезания, които за мъжете и жените са и олимпийски квалификации за Париж 2024“, каза министър Лечева по време на срещата.

Неделчо Колев я увери, че ще предаде на своя наследник оперативната работа, така че да няма забавяне в подготовката на националните състезатели. Най-важното предстоящо състезание е европейското първенство в Армения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене