Актрисата Елен Колева: Стигнах дъното заради неподходяща връзка

Психическото ми разклащане се виждаше отдалеч, признава звездата

"Моята най-съществена трансформация се случи, когато влязох във връзка с човек, който много повлия на моята кариера в негативен план. И тогава реално в тази връзка започнах да губя позициите си, започнах да губя възможностите си." Така изповяда личната си драма в новия подкаст на БНТ Елен Колева. Актрисата, която си върна рожденото име Елена Калевска, призна още, че "психическото й разклащане" не било тайна за никого.

Бившата "муза" на известния писател Калин Терзийски не уточни името на човека, заради когото кариерата й претърпяла срив, а душевната й травма се виждала отдалеч, при това и от приятели, и от колеги.

Елен Колева е настигната от славата само на 23 години
Елен Колева е настигната от славата само на 23 години

Звездата от "Шивачки" обвинява за своите провали не само неподходящата си връзка, но и своя труден характер.

"Никога не съм искала да бъда удобна и винаги съм показвала тази страна от моя характер", подчерта зеленооката красавица. Талантливата монтанчанка не отрича и нещо още по-важно - че и самата тя се е оставила на главозамайването от известността, която се стоварва на плещите й, когато е само на 23 години.

"В началото имаше главозамайване. Ти вървиш по улиците, хората те разпознават, радват ти се, възхищават ти се, пишат ти, момиченцата искат да приличат на теб...", изрежда бонусите на това да си звезда Елен Колева. Тя обаче не била готова за минусите, с които всяка популярна личност рано или късно се сблъсква.

Актрисата се вдигнала от дъното с психоенергетика
Актрисата се вдигнала от дъното с психоенергетика

"Много бързо ми се случи всичко. Само че цената дойде след това", уточни Елен. Актрисата не скрива, че славата "не й понесла много добре", въпреки че получила това, което иска.

"След това дойде сметката. И аз казах: "Ама чакайте, аз не знам дали имам достатъчно ресурс, за да я платя", спомня си Колева.

"Егото ми първо пострада, защото до един момент ти си бил в А отбор. Но е страшно не когато страда егото, а когато се разболее душата", убедена е Елен.

Актрисата посочва, че е имала два варианта пред себе си.

"Или да затъна много в зависимостта на нещо, или да направя себе си, да каля духа и да изляза от ситуацията като феникс", твърди тя. Елен Колева избрала второто. Минала обаче през лечебни сеанси по психоенергетика, които й помогнали да си възвърне душевното равновесие и дори да започне да помага и на други хора в трудни ситуации, разкри още актрисата.

По думите й единственият човек, който я е предупредил да остане твърдо стъпила на земята и да брани личния си живот от нездравия интерес, била нейната майка.

"Аз обаче не я слушах. Тя ми е давала много съвети, но най-важният беше да пазя личния си живот в тайна, да не говоря за себе си", разказва актрисата.

Като вироглав млад човек, при това зодия Овен, Елена не цепела изобщо басма на никого. "Смятах, че след като съм известна и публична, трябва да кажа това, което е", споделя бившата любима на Калин Терзийски. "И се придържах към това разбиране, дори с риск да хвърля бомба и да стане страшно", описва хлапашката си самонадеяност актрисата.

Тя прави и още едно изненадващо признание: че красотата й се оказала повече пречка за нея, отколкото универсален ключ. Много бързо Елен видяла и другата страна на монетата - да бъде отхвърляна заради това, че се откроява с красотата си.

За много от провалите в живота и кариерата си Колева продължава да вини жълтата преса. Според хора от близкото й обкръжение в един момент актрисата дори обмисляла дали да не излезе с публична декларация срещу българските таблоиди, но след като претеглила всички "за" и "против", се оказало, че начинанието й обречено на неуспех. Нещо повече - Елен разбрала, че някой иска да я използва за "ледоразбивач", окуражавайки я за този "кръстоносен поход". "Тя не се хвана на въдицата да разчиства чужди сметки, без никой да я подкрепя реално. В случай на успех щяха да го припишат на други, в случай на провал щяха да я оставят да се сърди на самата себе си заради своята недалновидност", обобщават нейни колеги, запознати със ситуацията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене