Васко Кръпката: Станах друг човек в Украйна

Снимка: Кристина Цветкова

Дойдох си друг човек от Украйна! Това каза музикантът Васко Кръпката, който направи импровизиран концерт в столицата Киев.

"Концертът беше много трогателен и скромен, защото те са във военна положение - разказа Васко пред "Евронюз България". -  Основното не беше концертът, а да предам послание на част от българите, които подкрепят Украйна – от рокаджиите и музикантите, които са доста далеч от държавата.

Дойдох си друг човек, защото ходих в Буча и Бородянка, две села преди Киев, до които е стигнала руската войска. 33 дни руските войски са стояли там и видях такива потресаващи картини, че направо съм друг човек. Много лично приемам тази война, защото искам България да е свободна.

Виждам, че украинците плащат много висока цена за това. Изпълнен съм с вяра, защото виждам, че Украйна е много организирана и сплотена.

В Киев няма и помен от война, всичко е изчистено и подредено. Казаха ми, че войната ги е обединила, преди това са били разделени. Затова се радвам, че тук сме разделени – значи сме свободни. Да не дава Господ Путин да ни обединява.

Украинците са готови на всичко, за да си извоюват свободата."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене