Българският химн прозвуча пред катедралата Дуомо в Милано за 3 март

Снимка: Асоциацията за българска култура

Българската общност в Италия отпразнува Националния празник – 3 март с музика и танци. И тази година прозвуча българският химн на площада пред катедралата Дуомо в Милано. Честването на Освобождението на България е традиция за Асоциацията за българска култура.

На събитието присъстваха фолклорните групи „Нашенци“ – Милано, с ръководител Елена Братоева, „Нашенци“ - Верона и „Нашенци“ - Сан Бонифачо, с ръководител Калинка Георгиева, както и много сънародници, дошли специално за събитието. 

„Сред публиката имаше и случайни български туристи, които с удоволствие се включиха в празника“, посочиха за рубриката БГ Свят на БТА от асоциацията.

В програмата фолклорните групи се поздравиха с по един танц. „Северняшки танц" бе изпълнен от "Нашенци" - Сан Бонифачо, „Момински танц" - от „Нашенци“ – Милано. В изпълнение на малката Анджелика прозвуча и „Мятало Ленче ябълка", предаде БТА.

Веселбата продължи с Дунавско, Еленино, Право тракийско хоро и др.

Повече от два часа българската народна музика ехтеше в центъра на столицата на модата и дизайна. 

След програмата фолклорните групи се почерпиха със специално приготвените погачи, баници и други родни изкушения, поднесени с червено вино.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене