Христо Грозев след Оскара: Заради филма има опасност за живота ми, Путин е бил бесен, след като го е гледал

Христо Грозев

Един филм има много по-голям емоционален ефект от всяко печатно разследване. Путин е бил много по-бесен, след като го е гледал, така че мисля, че заради филма има по-голяма опасност за живота ми.

Това сподели българският журналист Христо Грозев по Би ти ви, който се включи между две автърпартита след церемонията на Оскарите, на която спечели награди за документалния филм за Алексей Навални. 

"Наградата е много прагматично полезна, защото сега още поне 20 млн. души ще гледат филма и ще се запознаят с фактите в него – че сегашният режим в Русия има програма за убийство на собствените си граждани, които са против властта, това е един допълнителен контекст на войната в момента", каза Грозев. И разкри, че още когато са започнали работата по филма, са казали на Навални, че той ще спечели Оскар.

Здравословното състояние на Навални се влошава, има много силни болки в кръста. Това разбира неговата съпруга, която получава писма от него чрез адвокатите му от затвора, но няма информация от първа ръка. Дори и адвокатите му не общуват с него пряко, а през воал и не могат да го видят.

А съпругата на Христо Грозев е изгледала филма, въпреки че журналистът беше казвал, че тя няма да го направи, за да не разбере колко средства е изхарчил той за разследването. "Тя вече разбра, но в този ден вече не ми говореше по друга причина, така че не беше голяма щета", разказа Грозев.

И отправи послание към българите - да внимават с фактите, да не вярват на това, което искат, а да проверяват какво седи зад думите на политиците.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене