Куентин Тарантино завърши сценария за своя десети и последен филм

Куентин Тарантино
Кадър: Youtube/ CNN

Американският режисьор и сценарист Куентин Тарантино е приключил работата по сценария на своя нов и вероятно последен филм, съобщи "Холивуд рипортър".

Според източници на изданието сценарият е озаглавен "Кинокритикът" (The Movie Critic), а действието се развива в края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис.

Главният персонаж във филма ще бъде жена, отбелязва "Холивуд рипортър". Източниците посочват, че продукцията може да е посветена на американската журналистка и една от най-влиятелните кинокритички Полин Кейл (1919-2001).

Очаква се снимките за филма да започнат тази есен. Към момента Тарантино не е подписал договор за заснемането му с нито едно филмово студио.

"Холивуд рипортър" пише още, че новата лента може да се окаже последният игрален филм в кариерата на 59-годишния Куентин Тарантино. Изданието припомня, че по-рано режисьорът неведнъж е заявявал, че планира да заснеме не повече от 10 филма. Към момента, ако двете части на екшъна "Убий Бил" се броят за един продукт, режисьорът има в актива си девет филма.

Славата застигна Тарантино през 1994 г. след излизането на филма "Криминале", на който той е режисьор и сценарист. Продукцията, заснета с бюджет от 8 милиона долара, реализира приходи от 100 милиона долара, и спечели главната награда на кинофестивала в Кан и редица други филмови отличия.

"Криминале" донесе на Куентин Тарантино първия "Оскар" за оригинален сценарий. Втората си награда от американската киноакадемия в същата категория режисьорът и сценарист получи за работата си над "Джанго без окови" (2012), предаде БТА.

Сред останалите филми на Тарантино са "Глутница кучета" (1992), "Джаки Браун" (1997), "Гадни копилета" (2009), "Имало едно време в Холивуд" (2019).

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Черната Златка се снима с новото гадже
Бриджит Фонда не иска да е звезда, чукна 60 г. като типична домакиня
Кейт Уинслет: Да си известен е ужасно, след "Титаник" животът ми беше неприятен
143 филма показват на поредния "София филм фест"
Соня Йончева: Свободата винаги ме е водила

Напишете дума/думи за търсене