Подкаст: Обява за работа в “24 часа” променя живота на Станислава Цалова

Станислава Цалова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

“Аз съм много скромен и притеснителен човек. Исках да се занимавам с нещо динамично, но да бъда зад кадър, да бъда този човек, който прави нещата, а не този, който е в светлините на прожектора.” Така Станислава Цалова - чаровната синоптичка на bTV, обяснява в подкаста “24 часа от живота” как никога не е имала желание да е пред камера. Майката на Стаси, както я наричат колеги и приятели - Тони Ким, е причината тя да започне работа в телевизията. Съвсем случайно разбира от вестник “24 часа”, че прохождащата тогава bTV обявява конкурс за водещи на прогнозата за времето. “Мама настоя да се явя на този конкурс. Нямах избор, защото тогава бях направила една голяма щуротия и трябваше да се опитам да оправя нещата”, разказва синоптичката. Постепенно обаче осъзнава, че с работата си може да бъде полезна и именно това я задържа толкова години на малкия екран.

Първият ѝ ефир е бил много мъчителен и за нея, и за зрителите. “Почти припаднах, нищо не помня. Не можех да дишам и да мисля”, спомня си с усмивка тя.

Преди да започне работа в телевизията, завършва колеж по фотография. Заради bTV снимането остава на заден план, но всичко, което научава в колежа, ѝ помага и до днес в обработването на изображенията за прогнозата за времето.

Като дете Станислава Цалова искала да стане машинист или разносвач на пици. Впрочем и сега понякога си мисли какво трябва да се случи в живота ѝ, за да стане ватман. Признава, че е луда майка и не знае какво ще се случи с нейните деца, но се надява всичко да бъде наред с тях. Най-важното, на което иска да ги научи, е да бъдат добри хора.

Продължава ли времето да я изненадва, искала ли е да се откаже от телевизията, какво ѝ дава японската култура и още от интересните истории на Станислава Цалова ще чуете днес в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Търсете ни и във вайбър, където може да задавате въпроси към гостите в студиото.

  • Ключови думи:
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене