Един живот, изпълнен със смисъл, има тези три неща

В своя живот всеки човек търси и открива смисъла по различно време, по различен начин и на различно място. За някои смисълът е в това да бъдат полезни, да правят добро, да живеят вечно с някаква кауза. За други смисълът е в това да живеят доволно и честито – да имат всички материални блага и никога да не мислят за пари, а само да им се радват. За трети смисълът е да открият любов, по-голяма и от този живот дори. За четвърти смисълът е да съградят скромно съжителстване с добър човек, да отгледат деца, да имат средства за прехрана и покрив над главата си и да успяват честичко да са весели. Ето кои са нещата, които според философи и психолози бележат наистина смисленото съществуване независимо от нашия характер и поставени цели.

И в края на деня, и в края на живота да може да кажеш „Благодаря!“

Каквато е да е твоята цел в живота, ако в края на всеки период – независимо дали е ден, година или целия живот, си благодарен за изживяното и доволен от постигнатото, смисълът е бил тук, не те е подминал. Усещането за удовлетвореност е това, което прави живота истински сладък и не толкова трудни старините ни. Затова тренирайте благодарност. Много е простичко – имате ли хубаво кафе пред вас в момента? Или може би топло куче се е свило в краката ви? Оставете екрана, от който четете, за миг, повдигнете чашата за кафе и усетете уханието. Погалете кучето си, дайте му лакомство, оставете го да ви се зарадва. Хубаво е това, което имате, което усещате и което ви предстои. Благодарете! Благодарете за всяко малко и голямо чудо днес и всеки ден и това ще умножи чудесата безкрайно!

Да изградиш нещо – дом, човек, идея

Навремето нашите предци са считали, че всеки мъж трябва да построи къща, иначе не е никакъв мъж. Порядките са се променили, но смисълът не. Във всеки живот, изпълнен със смисъл, има поне по една „постройка“. Някои изграждат дом, а дом се изгражда не от тухли и вар, а от любов, грижа и споделеност. Други изграждат личности – дали ще работят върху себе си за това да станат велики физици или фамозни режисьори, или ще работят върху някой друг – дете, съпруг, съпруга, общност. А трети изграждат идея, която остава жива и значима за хората и след тях – може да е идея за мост между села, може да е организация, благотворителна инициатива или нещо друго в полза на обществото. Замислете се за вашата "постройка" и ако още не сте сигурни дали и къде сте положили основите й, знайте, че никога не е късно да го направите..

Любов!

Любовта е всичко. С нея започва и с нея свършва смисълът. И първа е любовта към себе си. Обичайки себе си, вие обичате живота си, вие обичате тези, които са ви дали живот, и тези, на които им е мил вашият живот. Всяко нещо, което сте постигнали дотук, заслужава тази ваша любов. Иначе от постигнатото няма смисъл. Всяко нещо, за което мечтаете, минава през тази любов. Иначе няма как да се случи. Любовта изпълва живота ни с безмерна радост, но често и с тъга. Тя е емоцията, която ни завърта през всички, наистина всички възможни състояния на духа, а това също носи смисъл. Не се пазете от това да обичате. Да, много е вероятно да ви боли, да се разочаровате, да не искате да чувате повече за хора и любови, но всяко нещо, което произлиза от любовта, включително болката, носи промяна, носи възвисяване. А колелото трябва да се върти, нали? В това е смисълът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене