Играчките в леглото помагат, но рискувате да не можете без тях

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс.

"Ризата на пода” е новата рубрика на “24 часа” за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка “Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти”, в нея се обръща внимание на мъжката гледна точка. Тя ще излиза всяка събота с автор Димитър Мартинов.

Внимавайте как повдигате разговора за тях, за да не обидите половинката си

Рутината в леглото е нещо, което се случва често на двойки, които са заедно от дълго време. Тогава те се чудят как да експериментират и да си помогнат, за да върнат искрата.

Едно от по-лесните решения е да опитат да се разнообразят в спалнята с различни играчки. Проблемът обаче е как да повдигнете темата. Ситуацията е деликатна, не може просто да кажете на половинката си, че нещо ви липсва. Затова е добре да говорите внимателно с нея.

“Много ме възбуждаш, но ако има нещо, което може да ме побърка, е да те гледам как си играеш с вибратора, преди да се включа.” Реплика в този дух използвал Михаил, когато усетил, че вече не чувства същото привличане и желание за секс с приятелката си. Тя се съгласила заради правилния му подход. Двамата се спрели на дилдо. То е подобно на вибратор, но няма механична функция. “Така не ме е страх, че може да прави неща, които аз просто физически няма как - например въртене на главичката на пениса”, казва мъжът. И обяснява, че след употребата му двамата с гаджето му значително подобрили сексуалния си живот.

При Калоян случаят бил съвсем различен. Запознал се с Валя, която в самото начало му казала, че няма как да достигне до оргазъм, без да ползва играчки. Причината - била насилвана сексуално, затова не можела да се отпусне с човек в леглото. Така той изобщо не се почувствал обиден, просто знаел, че няма какво да направи, а момичето има уважителна причина да иска да използва подобни допълнителни екстри в кревата.

И докато вибраторът и дилдото са най-популярните играчки за жени, то има и такива, които се ползват от мъже. Простатни масажори например правят точно това, което намеква и името им. С тяхна помощ може да се стигне до много по-мощен оргазъм.

Други играчки, към които хората проявяват голям интерес, са всякакви атрибути, с които се влиза в роля. Костюмчетата на медицински сестри са особено популярни. Те обикновено са оскъдни, вървят и със стетоскоп, с който уж тя преглежда пациента.

Хит са и полицейските униформи. Те се ползват и от двата пола. Вървят с комплект белезници. Според сексолози именно завръзването на ръцете е едно от нещата, които най-много допринасят за възбудата. Причината - заради ограниченото пипане у човек се трупа много повече сексуална енергия. Подчиняването и невъзможността да се направи нищо усилват възбудата и се стига до много по-добър секс. За по-силни усещания в магазините предлагат и превръзки за очи. При тях ефектът идва от това, че човек не вижда и не знае какво ще му се случи. Това засилва максимално усещанията, а изненадата увеличава насладата от всяко докосване.

И вместо белезници, и вместо специална превръзка могат да се ползват шалове. Трябва обаче да внимавате как стягате, за да не ограничите твърде много притока на кръв. А за масимални усещания се предлагат и слушалки, които изолират звука. Идеята им, че тогава по абсолютно никакъв начин няма да знаете какво точно може да ви се случи. И докато специалистите казват, че подобни неща могат да помогнат, от различни сериали знаем, че трябва да се внимава с кого се ползва връзването. Защото да останеш на леглото в дома си, без да можеш да се измъкнеш, след като си се запознал с мацка в бара, не звучи много добре. По същата логика може би не е добра идея да се отдавате точно на такива забавления, след като сте се скарали с половинката си. Шансът да се окажете завързан и за назидание да изпуснете някой мач може би не е чак толкова малък.

Задължително след всяко забавление с играчки, които влизат в тялото, е миенето им с хладка вода и сапун. Причината да не се отлага е, че веднъж засъхнали, телесните сокове се махат много по-трудно и могат да причинят инфекции. А тогава ще трябва да чакате доста време, преди да можете изобщо да сте интимни.

И докато едни смело се впускат в авантюри с играчки, други ги е страх. “Притеснявам се, че ще ми хареса и няма да мога да изпитвам оргазъм с мъж”, казва Ваня. Затова и не смее да си вземе вибратор. Казва, че страхът ѝ се основава на епизод от “Сексът и градът”. Там една от главните героини - Шарлот Йорк, до такава степен се увлякла, че дори не искала да излиза от дома си.

Проблемът с играчките и пристрастяването към тях е подробно описан в поредицата “50 нюанса сиво”. Там главният герой Крисчън Грей не можеше да изпитва възбуда, ако не използва разнообразен арсенал от джаджи, които да му помогнат да се възбуди. Затова специалистите съвсетват като всяко друго нещо да не прекалявате. Използвайте играчките от време на време, не по-често от 2 пъти месечно. Никога не разчитайте на тях за цялостното преживяване. Ползвайте ги само колкото да разпалите искрата, а след това поддържайте огъня, който те са разпалили.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене