6 месеца след изчезването на проф. Никола Балабанов съпругата му: Прощавай, скъпи Кольо!

Проф. Никола  Балабанов е в неизвестност. Снимка: МВР

  • А говореше за още дълги години живот, тъгува Райна Балабанова
  • Бившият ректор на Пловдивския университет за последно беше видян на 18 септември м.г.

Никаква следа, нито вест вече шест месеца от бившия ректор на Пловдивския университет проф. Никола Балабанов. За последно е бил видян на 18 септември миналата година. Бивши негови възпитаници упорито го търсеха, но безуспешно.

Съпругата на учения физик Райна изплака:  "Прощавай, скъпи Кольо! Дано си отишъл в по-добър свят!" Въпросите къде, кога, защо изгарят мозъка ми".

По думите й няма никакъв напредък в намирането на известния пловдивчанин, който беше и депутат във Великото народно събрание. Госпожа Балабанова казва, че мъжът й е говорил за още дълги години живот и е бил обичащ и отдаден на близките си.
"Фаталният край затъмни цял живот, посветен на знанието, науката, историята, защото сега всички сякаш се страхуват да споменат името и то тъне в забрава, освен в сърцата на семейството", пише тя.
Жената коментира и болката, която е останала от изчезването на учения.
"Сутрин се събуждам със съжаление, че не съм заспала завинаги, но стискам зъби и се моля за децата и внуците : да са здрави, да имат по-лек и спокоен живот, да са щастливи, а аз да не им създавам грижи", пише Балабанова. Тя е съкрушена, че "фаталният край затъмни цял живот, посветен на знанието, науката, историята, защото сега всички сякаш се страхуват да споменат името и то тъне в забрава, освен в сърцата на семейството.
Прощавай, скъпи Кольо! Дано си отишъл в по-добър свят!
От мен и децата - много любов!"

Според колеги на професор Балабанов той е страдал от деменция. Изчезна на 18 септември. Последно 85–годишният учен е бил видян близо до дома си.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене