Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

Шарън Стоун
Снимка: Инстаграм

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата Шарън Стоун по време на събитие, посветено на набиране на средства за борба с рака.

Звездата от “Първичен инстинкт” не каза в коя финансова институция е държала състоянието си, оценено на около 60 млн. долара. Събитието обаче се състоя само няколко дни след колапса на Silicon Valley Bank и Signature Bank. Това беше и най-големият банков фалит в САЩ след кризата през 2008 г. Все пак Вашингтон обяви, че всички депозити в двете банки са гарантирани и вложителите няма да загубят парите си.

Въпреки финансовите си сътресения Стоун обяви, че това не я е спряло да присъства на събитието за набиране на средства. Актрисата разказа и за собствените си здравословни битки, включително за почти фаталния инсулт през 2001 г. и операцията за отстраняване на тумори в гърдите ѝ през 90-те години.

Същевременно Си Ен Ен твърди, че най-голямата банка в Швейцария Ю Би Ес е в напреднал етап на преговори за придобиване на конкурента ѝ “Креди Сюис”, който наскоро тегли заем от 54 млрд. долара, за да се спаси от фалит. Според Ройтерс Ю Би Ес е поискала от швейцарското правителство да покрие около 6 млрд. долара от разходите по закупуването на “Креди Сюис”. При придобиването може да се стигне до съкращаване на 10 000 работни места. Анализатори дори смятаха, че сделката може да бъде обявена още в неделя.

“Файненшъл таймс”, който се позовава на два анонимни източника, пък твърди, че клиентите на “Креди Сюис” са изтеглили 10 милиарда швейцарски франка депозити само за един ден в края на миналата седмица заради опасенията, които сега поражда банката.

Дойче банк също е заинтересована от придобиване на дялове в “Креди Сюис”, но сделка в тази насока би отнела повече време, твърдят експерти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене