Внимавайте с отслабването - започнете ли да чувате дишането си през ушите, трябва да качите 2-3 килограма

Д-р Сотир Марчев КАДЪР: bTV

Вижте съветите на кардиолога проф. Сотир Марчев за постите

Ако жена, която отслабва, има проблеми с менструацията, тя трябва да спре. Ако един човек, който отслабва, започне да си чува дишането през ушите, значи е прекалил. Това обясни кардиологът проф. Сотир Марчев по Би Ти Ви.

Почвате ли да чувате дишането си през ушите, трябва да качите два-три килограма, посъветва кардиологът.

По думите му пролетта е моментът да свалим два-три килограма, качени през зимата. Със сваляне на килограмите, спада кръвното, спада и тежестта на ставите. Ползите са много, препоръчва се такъв калориен дефицит, като постите, каза още Марчев.

Съвременната медицина препоръчва консумацията на варива, ядки, семена. Това са храни, които съдържат мазнини и подпомагат да заместим временната липса на месо. Съвременната кардиология не забранява на хората да ядат червено месо, искат да не ни е основната храна. Основната храна да са плодове, риба, обясни още проф. Марчев.

Според него по време на постите са разрешени морските дарове. Мидите са единствените животни, които нямат холестерол. Съвременната кардиология и православната църква препоръчват яденето на морска храна по време на пост.

Постът е работа за здрави хора. По време на гладуването загиването на старите клетки в имунната система се отразява. Никоя инфекция не се лекува с глад. Човек има нужда от белтъци, каза той.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шокиращи сексуални тайни, които само една домашна помощница знае
Дебел унгарец стана хит на европейското
Какво кара различните зодии да изневеряват?
Вижте как Дженифър Анистън поздрави Кортни Кокс за 60-ия ѝ рожден ден (Видео)
Дженифър Лопес и Бен Афлек вече не живеят заедно

Напишете дума/думи за търсене