Внимавайте с отслабването - започнете ли да чувате дишането си през ушите, трябва да качите 2-3 килограма

Д-р Сотир Марчев КАДЪР: bTV

Вижте съветите на кардиолога проф. Сотир Марчев за постите

Ако жена, която отслабва, има проблеми с менструацията, тя трябва да спре. Ако един човек, който отслабва, започне да си чува дишането през ушите, значи е прекалил. Това обясни кардиологът проф. Сотир Марчев по Би Ти Ви.

Почвате ли да чувате дишането си през ушите, трябва да качите два-три килограма, посъветва кардиологът.

По думите му пролетта е моментът да свалим два-три килограма, качени през зимата. Със сваляне на килограмите, спада кръвното, спада и тежестта на ставите. Ползите са много, препоръчва се такъв калориен дефицит, като постите, каза още Марчев.

Съвременната медицина препоръчва консумацията на варива, ядки, семена. Това са храни, които съдържат мазнини и подпомагат да заместим временната липса на месо. Съвременната кардиология не забранява на хората да ядат червено месо, искат да не ни е основната храна. Основната храна да са плодове, риба, обясни още проф. Марчев.

Според него по време на постите са разрешени морските дарове. Мидите са единствените животни, които нямат холестерол. Съвременната кардиология и православната църква препоръчват яденето на морска храна по време на пост.

Постът е работа за здрави хора. По време на гладуването загиването на старите клетки в имунната система се отразява. Никоя инфекция не се лекува с глад. Човек има нужда от белтъци, каза той.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ива Софиянска и Антон Божков празнуват 10 години брак
Мария Бакалова празнува 27-мия си рожден ден
След Кан Леонардо ди Каприо отиде на милиардерска сватба в Сардиния
Кейт Хъдсън публикува снимки по бикини (Снимки)
Истината за двойнствения живот на Филип Трифонов

Напишете дума/думи за търсене