Функции на бебефона, за които може би не знаете

Снимка: Pixabay

Когато търсите начин да наблюдавате детето си, без да стоите при него в стаята, бебефонът със сигурност е най-доброто решение. Всички знаят, че бебефоните помагат да чувате всеки звук от детската стая, могат да разполагат с камери, да имат допълнителни микрофони, за да чува детето гласа ви, както и вие неговия. Но това далеч не е всичко. Когато обмисляте покупка на такова устройство, има още няколко полезни функции, от които може да имате нужда. Прочетете за тях в следващите редове и помислете дали биха били подходящи за вас, преди да вземете избор какво точно да купите.

Инфрачервено нощно виждане

Ако бебефонът е с камера, за вас може да е важно да предлага инфрачервено нощно виждане. Това означава, че ще можете да виждате бебето дори в много затъмнена стая. Няма да се налага да го оставяте да спи на силна светлина, за да можете да го наблюдавате през нощта.

Гласово активиране

Опцията за гласово активиране може да бъде много полезна за вашето спокойствие. Ако микрофонът в детската стая работи постоянно, вие ще чувате всяко завъртане на детето, дори по-шумно дишане, автомобилите отвън и други ненужни шумове. Ако изключите звука, ще трябва да наглеждате постоянно екрана, за да проверявате дали детето е будно. Възможността за гласово активиране на бебефона ще ви позволи да чувате само ако детето се прокашля, разплаче, говори или когато се събуди.

Поддръжка на няколко камери

Някои модели бебефони предлагат изключително удобство за многодетните семейства – могат да включват няколко камери едновременно. Така ще можете на едно устройство да наблюдавате различни стаи или легла в една и съща стая, за да сте сигурни, че всяко от децата ви е добре.

Приспивни песни

Тази опция позволява да пуснете на детето някоя от предварително вградените приспивни мелодии, докато заспи. За разлика от възрастните, децата често предпочитат да заспиват на шумно място, така че песничките могат да бъдат добра опция за вас. В повечето случаи могат да се управляват и от телефона или родителското устройство, така че можете да сменяте, спирате или намалявате музиката, без да се налага да посещавате детската стая.

Термометър 

Ако се притеснявате в каква обстановка спи детето ви, може да потърсите бебефони с термометри за стайната температура. Така ще можете да следите дали стаята е изстинала през нощта и ще можете да осигурите максимален комфорт за детето.

Двупосочна комуникация

С тази функция детето може да чува гласа ви от микрофон в родителското устройство, преди да стигнете до стаята му.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене