Туристи и акули делят екзотичен залив в Тайланд (Видео)

Акула
СНИМКА: Pixabay

В продължение на четири години заливът Мая в Тайланд беше затворен за посетители, а причината бе да се възстановят кораловите рифове, морският живот и черноперите рифови акули. Сега туристи и акули заедно делят екзотичния залив.

Заливът е важен за младите акули, които остават в плитките води, за да не станат жертва на възрастни акули. Те са важни в екосистемата, тъй като контролират броя на други морски обитатели, като по този начин се постига баланс.

Проблем се оказва, че затварянето на плажовете е довело до двойно по-малко приходи за националния парк на островите Пи Пи – от 18,7 млн. долара през 2018 г. до 9 млн. долара година по-късно.

Поради тази причина властите са взели решение отново да отворят залива Мая, но с ограничения. За да не безпокоят малките акули, на туристите не е позволено да плуват. Те могат да влизат във водата до колене, а служители на парка ще следят за спазването на реда, предаде bTV.

Лодките, които докарват посетители до залива Мая, сега трябва да акостират от другата страна на острова, за да избегнат повреда на кораловите рифове. От кея хората трябва да вървят по дървена пътека, за да стигнат до залива. Допускат се само 375 посетители на час.

От парка допълват, че не искат намаляване на броя на посетителите, а разумно управление, което да позволи на туристи и акули да делят залива.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене