Владо Пенев с инициатива да се играят неделните хора пред Народния на друго място

"Искам да помогнем на тези изключително добри и толерантни родолюбиви българи, които в неделя на площада пред Народния театър играят своите много полезни хора. И по никакъв начин не пречат, напротив - мисля, че те правят нещата, както трябва. И аз затова искам да им помогнем. Нека всички да се съберем и да им помогнем да си намерят по-добро място за техните неделни хора". Това каза актьорът Владо Пенев по Би Ти Ви. Той поде тази малка инициатива традицията в неделя да се танцуват народни хора пред Народния театър, да се премести на друго място. 

В понеделник той спечели награда Икар за най-добра мъжка роля за образа си на поп Кръстьо в постановката "Великденско вино". Призът му бе връчен от Мария Бакалова.

"Изиграл съм отрицателните роли. Те са много по-интересни от положителните. Хубаво е и отрицателните роли да се обичат, за да ги поддържаме живи", разказа Владо Пенев.

Наградата за най-добър спектакъл спечели "Орфей" с режисьора Йерней Лоренци, в който участва и Владо Пенев. По думите на актьора при работата му със словенския режисьор е научил толкова много неща, които никъде другаде не е чувал досега при над 4о-годишния си опит на сцена. 

"Орфей" спечели и наградата на публиката, което според Владо Пенев е признак, че хората са готови истинския театър, а доста често се предлага "нискокачествен".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене