74 концерта за турнето 40 години на сцената на Веселин Маринов

Веселин Маринов
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

На 4 април започва втората част от юбилейната обиколка

Общо 74 концерта включва турнето на Веселин Маринов, с което отбелязва 40 години на сцената. Заради пандемията той дълго отлага да отбележи юбилея и миналата година към края на април най-сетне стартира обиколката из цялата страна. Прави 48 концерта, като в края на годината има два в София. А сега предстои да започне втората част от турнето. На 4 април е първата дата, когато Веселин Маринов ще пее в Бяла, Русенско.

“Изпълнявам познати и обичани песни и концертът минава неусетно. На сцената съм с оркестър, много нова техника. Но останаха още много градове, в които не сме гостували, и сега продължаваме с турнето”, разказва певецът. Обиколката ще продължи до 10 юни и през този период в програмата му са включени общо 26 дати.

От 26 юли пък стартира традиционното му лятно турне, което от 1997 г. се провежда всяка година без изключение. Ще направи 11 концерта. “Това е най-трудното, но и най-хубавото турне, ще пея от Каварна до Царево. Много ме е яд, че няма летни театри, в България имаше близо 300 летни кина и театри, сега има 17-18, на морето са само два”, казва Веселин Маринов.

Годината ще завърши с три концерта в зала 1 на НДК, които ще се състоят на 28, 29 и 30 ноември. Има планове и за коледни събития, каквито е правил преди, но все още се работи върху идеята.

Междувременно работи и върху нов албум, какъвто не е издавал през последните три години и феновете непрекъснато му пращат писма с въпроси кога ще се появи нов диск. Вече са готови 6 от песните, които записали тази зима. Тавата трябва да излезе в края на септември и да включва общо 13 нови негови изпълнения.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пиенето на алкохол ни прави по-тъжни, а не по-щастливи
Фаталната любов на Иван Асен II, която ни обрича на пет века робство
Разговорна хипноза - ефективна манипулация в ежедневието
За разделите и любовта след голямото шоу - Владимир Зомбори и Весела Бабинова
Везни - знакът на балансираната душа

Напишете дума/думи за търсене