Вижте коя е майката на певицата Керана

Керана Снимка: Instagram

Майка ми заслужава да стои на стената на славата в България тези дни.

Това заяви пред Мариян Станков-Мон Дьо 30-годишната изпълнителка Керана, известна още и с групата си "Керана и космонавтите".

"Не знам дали си спомняте една ситуация, когато едно момиче го удари гръм и беше спасено от една жена. Тази жена е майка ми", отбеляза с гордост Керана, припомняйки случая от миналото лято в Приморско.

Тогава поразената от мълния бе на 18 години, а от хотел наблизо се отзовава жена, която, преди да се обади на 112, й прави сърдечен масаж, с което спасява живота й.

На 16 август миналата година мълния порази трима души в Приморско. 18-годишно момиче бе тежко пострадало и с опасност за живота, но живо заради бързата реакция на Снежана Йорданова - майката на Керана, чието име е Юлия Йорданова. 

Снежана Йорданова Кадър: Би Ти Ви
Снежана Йорданова Кадър: Би Ти Ви

Снежана заварва на мястото 18-годишната Теодора на земята в безпомощно състояние. Приятелят й – също пострадал от мълнията, е в силен шок.

„Видях, че тя все още е топла, има някаква сърдечна дейност, но пръстите на ръцете й посиняваха. Вероятно за малко е спряла да диша. Започнах сърдечен масаж и накарах приятелят й да я обдишва. Така й дадохме първа помощ до момента, в който на място пристигна линейката“, разказва майката на Керана.

Именно тази първа помощ помага на Теодора да дочака линейката жива.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене