Актьори и звезди загубиха милиони заради нова такса в Калифорния

Най-големият удар понесе Марк Валберг.
Кадър:  Youtube, @sundancefilmfestival

Продават къщи и имения, добавят луксозни коли, за да стане сделката

Пълен хаос настана на пазара на луксозни имоти в Лос Анджелис, след като бе въведена новата такса "имение" от градските власти.

Огромен брой актьори и мултимилионери решиха да се отърват от именията си преди въвеждането на новата такса, но повечето не успяха.

Според новия закон се добавят 4% такса на продавача при сделки от 4 до 10 милиона и 5,5% от сумата за 10 милиона и нагоре. Парите отиват за подкрепа на бездомните по програмата "Ангеланос", която бе приета през ноември.

Известни имена като Джим Кери и Марк Валберг се опитаха да разкарат собствеността си, за да си спестят парите.

През февруари Кери обяви за продажба дома си в Брентууд за 29 милиона долара, след като изкара 30 години в него. Но не успя до 1 април. Същото се случи и с Дженифър Лопес.

Джеймс Кордън направи всичко, като свали цената от 22 милиона на 17,95 милиона за дома си в Брентууд.

Но най-големият удар понесе Марк Валберг. Актьорът от "Тед" поиска 87,5 милиона долара за имението си. И успя да го продаде само за 55 милиона или 37% намаление през февруари.

"Просто последните дни бяха лудост", твърди брокерът Джош Алтман. Мнозина смятат, че Валберг е можел да получи и повече пари, но нямаше да успее да продаде имението си пред първи април.

"В последните дни не съм само някакъв брокер на имоти. Продавам яхти, коли и дори мебели", признава Алтман.

За него март е рекорден в кариерата, въпреки липсата на сделки в други части на страната.

В последните 72 часа на март той е успял да осъществи 20 сделки. Общо за месеца е достигнал 205 милиона долара при типични 104 милиона.

"Хората направи изумяха от тази такса. В много случаи добавят екстри. Като "Ламборгини" за 350 000 долара. Но като спестяваш 600 000 си готов на всичко", допълва той.

Алтман дори предложил 1 милион долара бонус на агента на купувача, ако успее да продаде апартамент в Бел Еър за 27 995 000 долара.

"И въпреки всичко се провалихме", допълва той.

Алтман обаче смята, че допълнителните бонуси ще влязат във всяка една сделка.

Тайрън Маккълън, брокер в луксозната агенция Official е приключила сделка само за 48 часа, което е рекорд в кариерата и. Става въпрос за къща на площад "Уинзър", която е била възстановена от дизайнера Джейк Арнълд. Тя е от 1917 г. и дори си има собствен бар от времето на забраната за алкохол в САЩ. Цената - 16 милиона долара при искани 19,995 милиона.

"Беше истинска лудост през последните седмици", признава Маккълън. Той е приключил 5 големи сделки за последните няколко седмици. И във всяка има клауза, че цената се вдига с 5,5%, ако не бъде спазена датата.

Новата такса е подлудила всички в Бевърли Хилс, твърди Татяна Дерованесян. За 16,5 милиона долара можеш да си купиш дом и луксозна кола. Всяка от тях струва минимум 400 000 долара. Става въпрос за Aston Martin Vantage, Aston Martin DBX 707, McLaren GT или Bentley Bentayga EWB.

Един от имотите привлякъл влиянието на германци, мескиканци дори и от Хонконг. Но от днес е свален от пазара, защото не влезе в датата.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене