Сутринта по-добра за интимности от ласките през нощта

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс.

45 минути след събуждането е най- подходящото време

“Ризата на пода” е новата рубрика на “24 часа” за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка “Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти”, в нея се обръща внимание на мъжката гледна точка. Тя ще излиза всяка събота с автор Димитър Мартинов.

Среща вечерта в изискан ресторант. По време на нея прехвърчат искри, а след това двамата се награбват в таксито и буквално си разкъсват дрехите още на входа на апартамента, преди да правят секс.

Класическата сцена е позната от много филми и сериали. Сякаш това е нормата за най-подходящото време за секс - вечерта. Само че според изследване изобщо не е така. Анкетата е проведена във Великобритания.

Тя показала, че именно вечерта - между 21 часа и 1 след полунощ, участниците в нея най-често се отдават на интимни ласки. Проблемът обаче е, че само 40% от хората се наслаждавали на секса по това време. Причините може да са най-различни, но голяма част от тях посочили, че го възпремат по-скоро като задължение, а не като удоволствие.

Разбира се, има и причина точно това да е времето, в което най-често се прави секс. Просто тогава хората са приключили с работния ден или лекциите в университета и не трябва да бързат. А да правиш секс по часовник, надали би било най-голямото удоволствие. Проблемът, оказва се, е, че вечер тялото се опитва да се успокои от работния ден и да събере сили за следващия. Така се получавало, че вместо да се отпуснат, голяма част от хората всъщност пак нямат търпение да приключат, за да може след това да се наспят.

Според проучването другата причина за незадоволителния секс през нощта е разликата в либидото на мъжете и жените. Така, де, все пак за секс трябват поне двама. Представителките на нежния пол са по-изморени вечер, което пречи за пълноценното доставяне на удоволствие, отчело допитването.

Подобно на биологичния ритъм, тялото също има часовник, който показва най-доброто време за интимност. Тогава хормоните са в оптималното ниво и либидото е повишено. Ако сме имали тежък работен ден, тялото ни има нужда от почивка.

Може някои да свързват секса с отпускане на нервите, но това невинаги работи. Може да ви помогне да се успокоите, но няма да сте в най-добрата си сексуална форма. Трябва да сте готови за леко незадоволително представяне, ако решите да се впуснете в такова изживяване веднага преди лягане след тежък ден.

Според учени най-доброто време за перфектния секс е сутринта. Тогава тялото ви има нужната енергия за добро представяне. Докато почивате през нощта, организмът ви произвежда хормони, които може да използвате в началото на деня. Сутринта е и времето, когато нивата на тестостерон са най-високи, което помага за още по-голямо удоволствие.

Проучването, което е проведено от компанията за хранителни добавки “Форца”, дори посочва оптимално време за секс. То е 7,30 часа сутринта. Което направо си звучи като кошмар за уикенда. А и не всеки се събужда тогава в делнични дни. Много от младите пък работят в аутсорсинг компании и се трудят през нощта или поне до по-късните часове. Затова авторите на изследването дават и рецепта. Според нея перфектното време за секс е 45 минути след събуждане. Тогава енергийните нива били най-високи, което допринасяло и за повишената издръжливост.

Според проучването сутрешният секс също така допринасял за намаляване на кръвното налягане и нивата на стрес, което може да доведе и до като цяло по-ползотворен и продуктивен секс.

Проблемът, който не отчита проучването, е, че сутрин човек обикновено бърза. Докато едни се оправят за работа, други трябва и да приготвят децата за детска градина/училище. Често след това и ги водят там. Така 45-те минути след събуждане изглеждат доста труднопостижими, освен ако специално не решите да ставате по-рано. Обаче така се губи ефектът от отпочиването.

Затова каквото и да показват проучвания, особено такива, в които са питани едва 1000 души, само вие и половинката ви знаете кое е най-доброто време. Пък и много хора разказват, че най-хубавият секс в живота им е бил спонтанният. А да засичате 45 минути след събуждане, за да се отдадете на ласки, надали би минало за спонтанно.

“Имала съм случаи, в които съм правила секс дори веднага след събуждането. Като цяло обаче предпочитам вечер, защото тогава ми е по-спокойно”, казва 28-годишна софиянка. И обяснява, че просто сутрин психическата ѝ настройка е за начало на работния ден. Споменава и друг детайл. “Когато съм гладна, не ми се прави нищо друго, а веднага след като се наям, не ми е до секс”, обяснява жената. И посочва, че дори без деца ѝ е трудно да си представи, че може да има време за секс сутрин, освен ако не е през уикенда.

“Вечер си е класиката. Тогава съм в настроение, но със сигурност не бих отказал на готина мацка и сутрин”, смее се пък кюстендилец на 35 г. И напомня, че доста мъже се събуждат със сутрешна ерекция. “Така, де, защо да не я успокоя по най-приятния начин”, намига мъжът.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене