Алек Алексиев: Аз съм изтощен от неутралитетни хора на изкуството

Алек Алексиев и Стоян Дойчев
КАДЪР: NOVA

Аз съм изтощен и уморен от неутралитетни хора на изкуството. Срам ме е от такива хора. Президентът се опитва да вкарва тоталитарен режим в България, чувствайки, че от позицията си може да влиза в конфликт с демократични решения. Това каза актьорът Алек Алексиев.

Според него Александър Морфов е символ на прямостта и истината. "В един момент наши колеги отидоха на гости при Радев, когато се разрази конфликтът. Много е важно какви облаги очакваш и търсиш. Хората не се чувстват свободни да изразяват мнения и позиции. Време е да се вземат много решения, макар че овчедушието се харесва", смята той.

Според Стоян Дойчев много от важните решения се вземат в общественото средище - кръчмата. "По принцип актьорът иска да се хареса на всички, а ако заемеш позиция, може да се обърнат срещу теб. Не разбирам защо политиците говорят по такъв груб начин помежду си. Езикът им е много прост. Искам да говорят аргументирано и политически. Наистина не мога да избера измежду тях. А има голямо значение за кого ще гласуваш", посочи той пред "Нова".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Футболист №1 на България пя гръцки хит пред съотборниците си в Солун (Видео)
Виктория Бекъм се срещала с Дейвид на паркинги, за да пазят връзката си в тайна
Вижте втория син на Риана (Снимка)
Крива ракета доведе до г-н олигофрен в плуването
Италианската рок група "Монескин" с концерт в Ню Йорк

Напишете дума/думи за търсене