Актьорът Ненчо Илчев събира средства за музей на илюзионното изкуство в Момчиловци

Ненчо Илчев

Актьорът Ненчо Илчев обяви сметка за дарения за музей на илюзионно изкуство в родното си село Момчиловци. Актьорът притежава най-голямата колекция с реквизити за фокуси в Европа и иска да ги събере на едно място. Засега експонатите са събрани в голям склад.

"Всички хора имаме мечти. Моята е да направя първия музей за илюзионно изкуство в Европа в родното си село Момчиловци. Преди десетилетия там се запали магичната искра в мен, която прерасна в изпепеляваща страст. Мечтата ми е през следващите десетилетия хората от всички краища на света да посещават моя роден край, а аз да разравям жеравата на времето и да ги запознавам с творчеството на няколко поколения български артисти, оставили трайна следа в световното илюзионно изкуство. Ако искате да станете съпричастни с мечтата ми и да поставите малка тухличка в строежа на българската илюзионна памет, можете да го направите... ", написа във Фейсбук актьорът.

"За музея община Смолян е отредила сграда, която се нуждае от сериозен ремонт. Опитваме се докато бъде ремонтирана хората и туристите да могат да видят част от реквизитите. Миналата година студенти НХА, специалност "Рекламен дизайн", предложиха два проекта, по които част от колекцията на Ненчо Илчев, събирана 30 години да види бял свят в конферентните зали и други помещения в Норвежката къща в центъра на селото.Предвижда се това да бъде анонсираща експозиция за музея на българското илюзионно изкуство „ИЛЮЗЕУМ“. ", каза кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

Кампанията за създаването на Музея на илюзионното изкуство е с подкрепата на кметството и цялата общественост, добави Суркова.

Дарения за Музея се събират в банкова сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА - ФЦ Смолян

BIC SOMBBGSF

IBAN BG05SOMB91301100001413

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Класация на либидото на всяка зодия
Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?

Напишете дума/думи за търсене