Актьорът Ненчо Илчев събира средства за музей на илюзионното изкуство в Момчиловци

Ненчо Илчев

Актьорът Ненчо Илчев обяви сметка за дарения за музей на илюзионно изкуство в родното си село Момчиловци. Актьорът притежава най-голямата колекция с реквизити за фокуси в Европа и иска да ги събере на едно място. Засега експонатите са събрани в голям склад.

"Всички хора имаме мечти. Моята е да направя първия музей за илюзионно изкуство в Европа в родното си село Момчиловци. Преди десетилетия там се запали магичната искра в мен, която прерасна в изпепеляваща страст. Мечтата ми е през следващите десетилетия хората от всички краища на света да посещават моя роден край, а аз да разравям жеравата на времето и да ги запознавам с творчеството на няколко поколения български артисти, оставили трайна следа в световното илюзионно изкуство. Ако искате да станете съпричастни с мечтата ми и да поставите малка тухличка в строежа на българската илюзионна памет, можете да го направите... ", написа във Фейсбук актьорът.

"За музея община Смолян е отредила сграда, която се нуждае от сериозен ремонт. Опитваме се докато бъде ремонтирана хората и туристите да могат да видят част от реквизитите. Миналата година студенти НХА, специалност "Рекламен дизайн", предложиха два проекта, по които част от колекцията на Ненчо Илчев, събирана 30 години да види бял свят в конферентните зали и други помещения в Норвежката къща в центъра на селото.Предвижда се това да бъде анонсираща експозиция за музея на българското илюзионно изкуство „ИЛЮЗЕУМ“. ", каза кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

Кампанията за създаването на Музея на илюзионното изкуство е с подкрепата на кметството и цялата общественост, добави Суркова.

Дарения за Музея се събират в банкова сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА - ФЦ Смолян

BIC SOMBBGSF

IBAN BG05SOMB91301100001413

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене