Принц Джордж ще е почетен паж на коронацията на дядо си Чарлз ІІІ

Принц Джордж
Снимка: Инстаграм/dukeandduchessofcambridge

Принц Джордж, вторият в линията на наследство на британския трон и внук на крал Чарлз III ще бъде негов почетен паж по време на церемонията по коронясването му на 6 май, съобщиха родителите му Уилям и Кейт.

Това е историческа церемониална позиция, която се използва само при държавни церемонии.

10-годишният Джордж ще е и най-младият от почетните пажове на краля на коронацията. Вторият е 13-годишният Никълъс Баркли, внук на Сара Тротън, една от компаньонките на кралица Камила и нейна дългогодишна приятелка. На 13 е и третият почетен паж лорд Оливър Чолмондели, син на маркиза на Чолмондели и топмоделът Роуз. Неговият баща наскоро получи титлата Кралски лорд в очакване, която е една от най-важните в двореца. И посленият ще е 12-годишният Ралф Толемах, син на британския банкер и аристократ Едуард Толемах. Ралф е кръщелник на Чарлз ІІІ и почетен паж на покойната му майка Елизабет ІІ.

Четиримата почетни пажове на кралицата-консорт Камила идват от нейното семейство. Трима от тях - Гъс и Луис Лорес и Фреди Паркър Боулс са нейни внуци и са на 13 години. Четвъртият е 10-годишният Артър Елиот, който е неин пралеменик и син на бившия лидер на консерваторите Бен Елиът.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 двойки, оставили дири в любовната история
Марта Вачкова издаде моминско парти в цвят лавандула край морето
5 шокиращи сексуални тайни, които само една домашна помощница знае
Дебел унгарец стана хит на европейското
Какво кара различните зодии да изневеряват?

Напишете дума/думи за търсене