Цветана Манева говори за любовта с 10 мъже

Актрисата се връща с роля само в представление на Яна Борисова, партнира си със Сано и Дарин Ангелов

“Да поговорим за любовта... за моята, за вашата, за очакваната от всички.” Така голямата българска актриса Цветана Манева приканва зрителите в единствения спектакъл, в който ще участва, след като миналата година заяви, че се отказва от театралната сцена. Все пак актрисата се връща в театъра в представление, което я събира на една сцена с Александър Сано, Петър Антонов, Дарин Ангелов и др. В спектакъла “за любовта и Нощните рицари” по текст на Яна Борисова тя ще рецитира красиви слова, посветени на любовта. Участват още Александър Евгениев, Кирил Недков, Георги Богданов, Спартак Панталеев, Кристиян Негалов, Петър Петров, Владислав Стоименов.

“Поканих няколко актьори, които много харесвам и обичам - една дама и нейните десет кавалери. Това са изключително талантливи артисти, които освен че ме респектират, ме вдъхновяват и вълнуват, а това не е лесна работа. В този спектакъл всички те са мои герои от различни пиеси, писани по различно време, причина и контекст”, разказва Яна Борисова, която преди дни спечели “Икар” за съвременна драматургия за друго нейно представление - “Място, наречено другаде”.

Всъщност спектакълът “за любовта…” ще бъде представен в два варианта.

Освен че на сцената Цветана Манева ще си партнира с десетима мъже - “нощни рицари”, във втория вариант тя ще говори за любовта с Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Калин Врачански, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Филип Буков, Радена Вълканова, Боряна Братоева и други гост-актьори. Ще звучи театралната музика на маестро Милен Кукошаров – композитора, с когото авторката работи през последните години.

Спектаклите ще бъдат представени на 8 април в Пловдив, на 24 - в София, а после и в други градове из страната.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене