Емануела Толева първа научава, че близначката й Доротея ще се снима с Том Круз (Видео)

Близначките на “24 часа” Виктория  (вляво) и Константина Костови интервюират Доротея и Емануела Толеви.
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Три непреодолими пречки за снимките, но от “Мисията невъзможна” не се отказват

COVID пандемията, “Пътят на честта” и карантина заради болен пътник в самолета за малко да направят мисията невъзможна на българска актриса да участва в “Мисията невъзможна”. След три неуспешни опита, за щастие, Доротея Толева успява да застане рамо до рамо с Том Круз в холивудската продукция “Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа”. 

Красивите близначки Толеви - Емануела (вляво) и Доротея
Красивите близначки Толеви - Емануела (вляво) и Доротея

“Между другото, Еми, да знаеш, звъннаха ми, одобрена съм от “Мисията невъзможна”, казва без капка вълнение и емоция Доротея на най-близкия си човек - близначката ѝ Емануела. “Когато получих имейл от втория асистент-режисьор, който отговаря за актьорите, звъннах веднага на Еми, казах ѝ с един равен тон, исках да бъде като по филмите. Там големите новини се съобщават между другото”, разказва Доротея за първите минути, когато разбира, че ще снима в толкова мащабна продукция. През това време сестра ѝ готви. Когато чува по телефона хубавата новина, започва да подскача от радост. После отива при нея, за да ѝ помогне да оправи багажа, но всъщност просто искат двете заедно да отпразнуват поканата с шампанско. “Много яка емоция, нямаше да е същото, ако не можеше да си го споделя с нея”, разказва Доротея.

Първоначално обаче, когато агентът на актрисата в Лондон ѝ изпраща сценарий за кастинг, тя не разбира, че става дума именно за хитовата поредица.

“Толкова парадоксално и безумно звучи, но аз наистина не разбрах, че става дума за “Мисията невъзможна”, 

обяснява Доротея. Няколко дни по-късно тя е одобрена и отива да снима в Абу Даби, но заради COVID пандемията и рестрикциите през 2021 г. снимките са прекратени. Продуцентите ѝ обещават, че ще я повикат отново, за да продължат работата си по филма. 

Доротея Толева
Доротея Толева

Но през май същата година тя влиза в ролята на екшън героинята Вихра в “Пътят на честта” по Нова тв. “Бях предупредила продуцентите, че най-вероятно ще ми се наложи да отсъствам за кратък период. Макар ролята ми да е малка, тя е постигната с много труд и чакане и е много желана”, обяснява актрисата. За късмет обаче в първия снимачен ден на сериала Доротея получава отново покана от “Мисията невъзможна” да довърши работата си. Лични събития и стартът на сериала ѝ попречват да замине. “Беше непрофесионално да напусна снимачната площадка на “Пътят на честта”, щях да проваля целия снимачен процес и казах на моя агент да им предаде, че не мога да замина. Казах си, че ако е писано, ще ме повикат пак”, разказва Доротея.

И явно е било писано, защото през август красивата близначка отново е поканена за участие в световноизвестната филмова поредица. Тя заминава за Лондон, но три минути преди да се качи в колата, която ще я откара в Бирмингам на снимачната площадка, получава съобщение: “Вие сте карантинирана, тъй като в самолета сте пътували с болни от COVID пътници”. 

Доротея с племенника си Васко
Доротея с племенника си Васко

Доротея веднага звъни на сестра си, за да потвърди дали наистина това, което вижда, е истина. “Не успях да разбера от притеснение аз ли съм болна, друг човек ли е. Останах десет дни в хотела, беше ме много яд, но това е животът, нищо не можех да направя”, разказва актрисата. Когато се връща в България, тя е категорична, че повече няма да я поканят и че това е краят с участието ѝ във филма. Затова си мисли, че дори са изрязали нейните сцени при монтажа, защото са били недовършени.

Интуицията обаче я подвежда, защото за четвърти път получава обаждане от “Мисията невъзможна”. Именно този път се оказва успешен за актрисата и тя все пак завършва сцените във филма, чиято световна премиера е на 14 юли тази година. 

За филма засега се знае само, че Том Круз изпълнява каскада, за която е мечтал от дете

и която е най-опасното нещо, което е правил до момента, а именно скок с мотор от висока скала, преминаващ в бейс джъмп (екстремен спорт, при който скачащият изпитва насладата от силния адреналин, скачайки от високо, докато е прикрепен към парашут)

Емануела прави интервю с княз Кирил Сакскобургготски в Лондон.
Емануела прави интервю с княз Кирил Сакскобургготски в Лондон.

В актьорския състав са още Саймън Пег, Винг Реймс, Ребека Фъргюсън, Ванеса Кърби, Хенри Черни, Хейли Атуел, Шей Уигам, Пом Клементиеф, Ейса Моралес, Роб Дилейни, Кари Елоуис, Индира Варма и др. Режисьор и сценарист на филма е Кристофър Маккуори.

“Впечатлението ми е, че и в големите продукции може да има подреден хаос”, разказва Доротея Толева. Според нея снимачният процес там и този у нас нямат нищо общо. В такава холивудска продукция има много повече време за подготовка и внимание към детайла.

Преди Доротея да поеме по пътя на актьорската професия, тя и Емануела тринадесет години усилено се занимават и с баскетбол. Станаха известни на екрана с участието си преди десет години в риалитито “Африка: звездите сигурно са полудели”.

Мечтата на Дори е да стане актриса. После се записва да учи в Лос Анджелис и Лондон кино и телевизия и колкото повече научава, толкова повече иска да работи това. Вече има няколко участия в холивудски продукции - “Куршуми на справедливостта” (Bullets of Justice), “Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха”, Valentine's Again, “Изпитанието на викингите” и др. В българските сериали и филми освен в “Пътят на честта” участва в “Шекспир като улично куче” и “Господин Х и морето”.

Красивите близначки Толеви
Красивите близначки Толеви

За всеки един кастинг и роля тя се допитва до сестра си Емануела. И обратното. Двете обсъждат и критикуват професионалните си ангажименти съвсем обективно. “Дори не се занимава с редакторска дейност, но гледа всяко едно видео, което аз правя за проекта Bulgaria Wants You, казва какви грешчици има, какво забелязва като неточност”, разказва Емануела Толева.

Тя е съпруга на тв продуцента и популярен водещ Андрей Арнаудов. Тя има рубрика “Навиците на успеха”, която проектът припознава като своя. Съвсем наскоро проведоха и събитието в Лондон “Кариера и живот - Защо в България?”, където 2500 българи се срещат с представители на бизнес компании. Форумът бе открит от княз Кирил Сакскобургготски, който харесал идеята българите, живеещи на Острова, да получат възможност да се върнат у нас. Емануела успява да направи интервю с него и е възхитена от възпитанието, скромността, позитивното настроение и учтивост, които показва синът на цар Симеон.

Близначките си помагат още от училище, двете седят на един чин, подсказват и преписват една от друга. “Първо гледа да ме похвали, да не ме смачка с критика, защото би било много обезкуражаващо от най-близкия ти човек. Аз също обективно казвам положителните неща в работата ѝ, после какво не е направено, както трябва”, разказва Доротея.

“Хегемония на близост, жертвоготовност, алтруизъм...”, така и двете единодушно описват какво е да имаш близнак. Точно тази силна връзка помежду им им носи двойни радости и двойни моменти на притеснение. 

Двете участваха в риалитито "Африка: Звездите сигурно са полудели" преди 10 години.
Двете участваха в риалитито "Африка: Звездите сигурно са полудели" преди 10 години.

Ако едната не вдига телефона, другата се притеснява и я обзема “тиха паника”

Докато Доротея е в Лондон, една вечер тя не отговаря на съобщенията на сестра си и не вдига на обажданията ѝ. Тогава, бременна с голям корем, Емануела се паникьосва и започва да звъни на всичките ѝ приятелки да пита дали са я чували. Многото време всъщност са само 35 минути. Но тогава в съзнанието на едната близначка се развива ужасен сценарий. 

Емануела със съпруга си Андрей Арнаудов
Емануела със съпруга си Андрей Арнаудов

“Когато не ми отговори, пак се притеснявам. Сега вече ме е срам, зрели хора сме и изпитвам неудобство. Осъзнавам, че не е нормално и за да замаскирам, почвам да пиша във всички социални мрежи. На едното място пращам линк, на другото само “кукууу”, разказва през смях Емануела. Според нея тя повече се притеснява за сестра си, защото пътува много повече, докато тя води малко по-скучно ежедневие. 

Връзката между близнаците не може да се разбере много лесно от другите, категорични са двете. Доротея и Емануела признават, че не са дали шанс на много хора да им бъдат близки приятели, защото те са си най-близките. 

Емануела Толева с Андрей Арнаудов и сина им - Васил
Емануела Толева с Андрей Арнаудов и сина им - Васил

“Еми е единственият човек, на когото, ако не споделя нещо, ми тежи”, твърди Доротея. Същевременно тяхната силна връзка и жертвоготовност една за друга са им попречили да създадат близки отношения с другите в училище например.

“Толкова вдигаш летвата, че имаш очаквания към околните, каквито имаш към сестра си. Много често биваш разочарован, защото никой не е длъжен да ти помогне, да те разбере напълно”, обяснява Емануела. Двете обаче осъзнават, че другите нямат вина и не знаят какво е да си готов на всичко за друг човек. Описват чувствата си като “висша форма на желание човекът до теб да добрува и ти е приоритет”.

Макар да няма думи, с които да се обясни връзката между близнаците, Толеви я описват като “нейното щастие ти е приоритет, а нещастието ѝ е неземна мъка за теб”.

Така двете сестри имат двойни проблеми, но и двойни радости. Такава радост е Васил - синът на Емануела и Андрей. Петгодишното момченце е като син на Доротея. “Обичам го с цялото си сърце, усещам го като целия ми свят”, разказва актрисата. Тя го гледа доста често, когато сестра ѝ пътува. “Дори при нейните грижи Васко спи по-спокойно и си изяжда всичко”, смее се майка му.

“При нея е като войник - смята, пише, брои”, твърди Емануела.

Когато Васко е още бебе, се е случвало да бърка майка си с леля си

“Случвало се е да моля баба му, да дойде да го посрещне, когато те се прибират, за да не съм там и да ми каже мамо на мен”, разказва лелята.

Винаги съм била спокойна, когато беше малък, да е с леля си. Мислех си, че това дете не страда, мисли, че е с майка си”, разказва Емануела.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене